Dubáčiky v sladkokyslom náleve fotorecept
Foto: izabella929
Niečo na zimu
porcií
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Také krásne dubáčiky by bola škoda nezavariť a nesušiť na zimu. Tie malé som vybrala na zaváranie a veľké som nakrájala na sušenie.
-
2
Pripravila som si cibuľu, ktorú som nakrájala na rezance a farebnú papriku na kocky. Poháre som umyla a dno každého som dala bobkový list, 4 celé čierne korenie a 2 nové korenia.
-
3
Na pochutiny som dala časť cibule.
-
4
Na cibuľu som dala časť farebnej papriky.
-
5
Na papriku som dala polovicu dubáčikov.
-
6
Na dubáky som uložila farebnú papriku.
-
7
Na papriku som dala opäť cibuľu a druhú polovicu dubákov a zostatok papriky.
-
8
Pripravila som nálev, všetko som zmiešala a zaliala poháre až po vrch.
-
9
Poháre som zatvorila a uložila do hrnca s vodou.
-
10
Sterilizovala som na 80 °C 20 min. tu treba bezpodmienečne dodržať sterilizáciu.
-
11
Zbytok hríbov som nakrájala, uložila na sušiace misky a sušičke sušila najprv jednotlivo.
-
12
Usušené som zosypala spolu a ešte znova všetko dôkladne presušila.
-
13
Zásoba na zimu aj so sušičkou...
-
14
Dubáčiky na zaváranie som najprv umyla a varila 2 min. potom som nechala úplne vychladiť na podnose.
Diskusia k receptu