Zavárané dubáky
Zavárané dubáky

Dubáčiky v sladkokyslom náleve fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. septembra 2018

Niečo na zimu

8
porcií
20 minút
príprava
2/20 minút
na 80 °C

Suroviny

3 kg malé (čerstvé)
4 ks
4 ks
Nálev:
2 l
1/2 l
350 g
100 g




Postup

  1. 1

    Také krásne dubáčiky by bola škoda nezavariť a nesušiť na zimu. Tie malé som vybrala na zaváranie a veľké som nakrájala na sušenie.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si cibuľu, ktorú som nakrájala na rezance a farebnú papriku na kocky. Poháre som umyla a dno každého som dala bobkový list, 4 celé čierne korenie a 2 nové korenia.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na pochutiny som dala časť cibule.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na cibuľu som dala časť farebnej papriky.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na papriku som dala polovicu dubáčikov.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na dubáky som uložila farebnú papriku.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na papriku som dala opäť cibuľu a druhú polovicu dubákov a zostatok papriky.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pripravila som nálev, všetko som zmiešala a zaliala poháre až po vrch.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Poháre som zatvorila a uložila do hrnca s vodou.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Sterilizovala som na 80 °C 20 min. tu treba bezpodmienečne dodržať sterilizáciu.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zbytok hríbov som nakrájala, uložila na sušiace misky a sušičke sušila najprv jednotlivo.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Usušené som zosypala spolu a ešte znova všetko dôkladne presušila.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Zásoba na zimu aj so sušičkou...

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Dubáčiky na zaváranie som najprv umyla a varila 2 min. potom som nechala úplne vychladiť na podnose.

    Dubáčiky v sladkokyslom náleve (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

bubaya
Ja mám len čučoredníky (modráky) a tie sú tmavé, aj nálev stmavne. Nie sú také pekné farebné, ako tvoje. Ale aj tak som na ne pyšná, však niet nič lepšieho ako hríbik na kyslo. :))
chemik
Výborný postup i příjemná kyselost nálevu (cukr lze ještě ubrat), ale už vodu na blanšírování hub je třeba okyselit, aby zůstaly světlé, neztmavlé od hlaviček jako na foto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia