V celosti pečené baranie stehno s medvedím cesnakom a červeným vínom fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed v znamení medvedieho cesnaku.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1,5 kg |
|
100 g domáca |
|
za hrsť |
|
100 ml |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
Na nálev: | |
3 PL |
|
1 PL |
|
500 ml |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
5 ks |
|
1 |
|
5 strúčikov |
|
Postup
-
1
Pripravila som nálev tak že som všetko zmiešala. Do nálevu som naložila mäso a nechala som ho v ňom 3 dni. Každý deň ráno a večer som mäso otočila.
-
2
V nedeľu som mäso vybrala z nálevu, utrela som ho kuchynským papierom.
-
3
Na panvici som nechala vytopiť zo slaniny tuk.
-
4
Položila som do neho mäso a zo všetkých strán som ho prudko opiekla.
-
5
Pridala som medvedí cesnak, cibuľu pokrájanú na štvrťky, osolila okorenila, pridala rascu a posypala červenou paprikou.
-
6
Podliala som nálevom a z nálevu som do výpeku pridala všetky koreniny. Počas celého pečenia som mäso podlievala nálevom.
-
7
Napokon keď mäso bolo mäkké, odkryla som ho, podliala červeným vínom - a nechala dopiecť do hneda.
-
8
Upečené mäso som vybrala na krájaciu dosku a nechala 15 min odpočívať.
-
9
Pokrájala som ho na plátky.
-
10
Podávala som ho s knedlíkom a dusenou sudovou kapustou na karemeli. Napokon som ku kapuste pridala aj trošku výpeku spod mäsa. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu