Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 5. apríla 2018
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 5. apríla 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
Suroviny
Cesto na lievance: | |
100 ml |
|
70 g |
|
štipka |
|
5 g |
|
5 g |
|
1 ks |
|
3 g |
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
8 ks |
|
2 ks |
|
|
|
200 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty. Údenú šunku nakrájame na rezance a dáme zapiecť pri 180 °C na 15 minút.
- 2
Špenát opražíme na horúcej panvici so štipkou soli a s trochou oleja asi minútu. Vo vodnom kúpeli pripravíme holandskú omáčku zmiešaním dvoch žĺtkov. Keď žĺtky začnú hustnúť, začneme prilievať roztopené maslo. Dochutíme soľou, korením a lyžičkou citrónovej šťavy.
- 3
Zmiešame suroviny na lievance, chvíľu necháme postáť a potom lejeme hmotu do panvice na lievance. Všetky súčasti jedla ukladáme na tanier – najprv lievance, potom špenát a navrch vajíčko. Šunkou a omáčkou pokrm dozdobíme.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu