Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom

František Pado a Michal Kurek
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave-Rusovciach, 5. apríla 2018
Lievance so špenátom, šunkou a s vajíčkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Cesto na lievance:
100 ml
70 g
štipka
5 g
5 g
1 ks
3 g
1 KL
Okrem toho:
8 ks
2 ks
200 g
150 g
1 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody dáme lyžicu octu, vodu premiešame a opatrne vložíme vajíčka, ktoré varíme dve minúty. Údenú šunku nakrájame na rezance a dáme zapiecť pri 180 °C na 15 minút.

  2. 2

    Špenát opražíme na horúcej panvici so štipkou soli a s trochou oleja asi minútu. Vo vodnom kúpeli pripravíme holandskú omáčku zmiešaním dvoch žĺtkov. Keď žĺtky začnú hustnúť, začneme prilievať roztopené maslo. Dochutíme soľou, korením a lyžičkou citrónovej šťavy.

  3. 3

    Zmiešame suroviny na lievance, chvíľu necháme postáť a potom lejeme hmotu do panvice na lievance. Všetky súčasti jedla ukladáme na tanier – najprv lievance, potom špenát a navrch vajíčko. Šunkou a omáčkou pokrm dozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia