Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
120 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
| Carpaccio: | |
| 400 g |
|
| 1 kg |
|
| 20 g |
|
| 50 ml |
|
| 30 ml |
|
| 30 ml |
|
| 20 ml |
|
| 3 vetvičky |
|
| Nakladaný cesnak: | |
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| 400 ml |
|
| 40 g |
|
| 20 g |
|
| 2 g |
|
| 8 g |
|
| 4 ks |
|
Postup
-
1
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho dáme do uzatvárateľného pohára a sterilizujeme pri 80 °C asi 30 minút.
- 2
Cviklové carpaccio: Do plechu dáme 1 kg soli a poukladáme na ňu repu. Prikryté pečieme 2 hodiny pri 150 °C. Pripravíme ešte jemnú redukciu na potieranie repy - zmiešame olivový olej, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, vínny ocot, pridáme cukor a rozmarín a varíme úplne pomaly na najnižšom stupni, kým omáčka nezhustne.
- 3
Upečenú a očistenú repu nakrájame na 2 mm plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame s plátkami nakladaného cesnaku.
Tiež cviklové carpaccio:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu