Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
120 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
Carpaccio: | |
400 g |
|
1 kg |
|
20 g |
|
50 ml |
|
30 ml |
|
30 ml |
|
20 ml |
|
3 vetvičky |
|
Nakladaný cesnak: | |
200 g |
|
100 ml |
|
400 ml |
|
40 g |
|
20 g |
|
2 g |
|
8 g |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho dáme do uzatvárateľného pohára a sterilizujeme pri 80 °C asi 30 minút.
-
2
Cviklové carpaccio: Do plechu dáme 1 kg soli a poukladáme na ňu repu. Prikryté pečieme 2 hodiny pri 150 °C. Pripravíme ešte jemnú redukciu na potieranie repy - zmiešame olivový olej, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, vínny ocot, pridáme cukor a rozmarín a varíme úplne pomaly na najnižšom stupni, kým omáčka nezhustne.
-
3
Upečenú a očistenú repu nakrájame na 2 mm plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame s plátkami nakladaného cesnaku.
Diskusia k receptu