Cviklové carpaccio
Cviklové carpaccio

Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom

Marián Hajtol
kuchár reštaurácie Signature hotela Mercure Bratislava Centrum****, 10. apríla 2018
Cviklové „carpaccio” s nakladaným cesnakom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
70 minút
príprava
120 minút
na 150 °C

Suroviny

Carpaccio:
400 g
1 kg
20 g
50 ml
30 ml
30 ml
20 ml
3 vetvičky
Nakladaný cesnak:
200 g
100 ml
400 ml
40 g
20 g
2 g
8 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakladaný cesnak: Zo surovín okrem cesnaku uvaríme rozvar a necháme ho vychladnúť. Spolu s cesnakom ho dáme do uzatvárateľného pohára a sterilizujeme pri 80 °C asi 30 minút.

  2. 2

    Cviklové carpaccio: Do plechu dáme 1 kg soli a poukladáme na ňu repu. Prikryté pečieme 2 hodiny pri 150 °C. Pripravíme ešte jemnú redukciu na potieranie repy - zmiešame olivový olej, pomarančovú šťavu, sójovú omáčku, vínny ocot, pridáme cukor a rozmarín a varíme úplne pomaly na najnižšom stupni, kým omáčka nezhustne.

  3. 3

    Upečenú a očistenú repu nakrájame na 2 mm plátky, ktoré pokvapkáme omáčkou a podávame s plátkami nakladaného cesnaku.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: