Maslo

Maslo ako ingrediencia v receptoch:

  • Baklažánová zmes

    Baklažánová zmes

    Fotka k receptu je od používateľky Varechy @michsamant, ktorá ho s menšími obmenami pripravila. Za fotku jej veľmi pekne ďakujeme :-)

  • Recept bez obrázku

    Pstruh podľa Hemingwaya

    Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme. Pred podávaním podlejeme vínom a necháme chvíľu prikryté na panvici.

  • Recept bez obrázku

    Opekaný pstruh s lieskovými orieškami

    Oriešky položíme na plech a pečieme asi 10 minút dohneda. Za tepla ich položíme do utierky, odstránime šupku a necháme vychladnúť. Pražené oriešky nakrájame nahrubo. Múku posolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané filé

    Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.

  • Recept bez obrázku

    Pstruh so šampiňónovou plnkou

    Zeleninu a šampiňóny očistíme a najemno pokrájame. Na masle osmažíme do zlatista cibuľu, pridáme zeler, šampiňóny, osolíme a okoreníme. Po chvíli pridáme strúhanku, smotanu a pažítku. Dobre zamiešame a chvíľu dusíme.

  • Recept bez obrázku

    Šťuka s dubákovou omáčkou

    Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme priečne zárezy. Dôkladne ju potrieme soľou a koreninami (bazalku pridáme až tesne pred tepelnou prípravou), pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme...

  • Recept bez obrázku

    Zubáč zapečený s karfiolom

    Očisteného, umytého, na porcie pokrájaného zubáča posolíme a urestujeme na masle. Pekáčik vymastíme a dáme doň ružičky uvareného karfiolu.

  • Recept bez obrázku

    Pikantný kapor

    Očisteného kapra osušíme, pokrájame na porcie, osolíme, zľahka obalíme múkou a na oleji z obidvoch strán opečieme do ružova.

  • Recept bez obrázku

    Makrely na paprike

    Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na PL masla pridáme polovice makrel, posolíme, pridáme sladkú papriku a smotanu. Pečieme približne 20 minút.

  • Recept bez obrázku

    Zapečená ryba s jablkami

    V šupke uvarené očistené a na plátky pokrájané zemiaky dáme do vymasteného pekáča, osolíme, pokladieme na ne pokrájanú rybu a na plátky pokrájané jablká. Zalejeme smotanou, v ktorej sú rozšľahané vajcia a dáme piecť.

  • Recept bez obrázku

    Cesnaková krémová polievka

    Na rozohriatom masle speníme múku, zalejeme vodou a necháme zovrieť. Pridáme rozmixovanú smotanu s cesnakom, soľou, cukrom a necháme prevrieť.

  • Recept bez obrázku

    Alpská zemiaková polievka

    Zemiaky ošúpeme, mrkvu a cibuľu očistíme a všetko nakrájame na malé kocky, pór na kolieska a podusíme v hrnci na polovici masla. Postupne pridávame roztlačený cesnak, zalejeme vývarom alebo bujónom a varíme asi 15 minút....

  • Recept bez obrázku

    Brokolicovo-mrkvová polievka

    Na masle osmažíme cibuľu, mrkvu a papriku. Zalejeme asi 1 l vody, pridáme bujón a necháme zovrieť. Cestoviny uvaríme zvlášť.

  • Recept bez obrázku

    Francúzska polievka s cibuľou

    Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme bielym vínom a horúcim vývarom, pridáme korenie, rascu a necháme 2 - 3 minúty variť.

  • Recept bez obrázku

    Ostrieže s cesnakom

    Očistené a vypitvané ostrieže vložíme do hrnca, podlejeme hydinovým vývarom, osolíme, posypeme mletou rascou a nastrúhanou cibuľou. Pridáme rozotrený cesnak a varíme asi 20 minút. Ryby scedíme, vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, ...

  • Recept bez obrázku

    Filé z morského jazyka v paradajkovej omáčke

    Filé umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worcesterskou omáčkou. Maslo alebo tuk rozpálime v ohňovzdornej nádobe a opražíme v ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.

  • Recept bez obrázku

    Krevetová polievka

    Zmrazené krevety rozmrazíme a odstránime z nich pancier. Zmiešame mlieko, smotanu, soľ a varíme 30 minút na miernom ohni. Nadrobno narezanú cibuľu a cesnak dáme do mlieka so smotanou, pridáme koriander, sójovú omáčku,...

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka s kyslou kapustou

    Rybu očistíme a podusíme v troche osolenej vody. Na masle osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájanú kapustu, zaprášime múkou a osmažíme. Potom zriedime vývarom z húb (sušené huby zaliate horúcou vodou), pridáme ešte vodu...

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka so zeleninou

    Pripravené rybie filé uvaríme. Mladú mrkvu, petržlen, zeler, cviklu a cibuľu narežeme na rezance, vložíme do rajnice, pridáme maslo, podlejeme vývarom a dusíme 15 - 20 minút.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist