Jete radi šťavnaté múčniky? Potom určite máte obľúbené pekne zabalené ovocie - a že to nemusí byť len klasická štrúdľa, dokazuje recept s náplňou Zobraziť celý popisJete radi šťavnaté múčniky? Potom určite máte obľúbené pekne zabalené ovocie - a že to nemusí byť len klasická štrúdľa, dokazuje recept s náplňou zo sladkých hrušiek, ktoré podobne ako jabĺčka zmiešame s hrozienkami, škoricou, cukrom a sekanými mandľami.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
1.25 dl vlažná |
|
75 g |
|
30 g na potretie |
|
štipka |
|
700 g |
|
100 g sekané |
|
80 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy, v strede urobíme jamku, vlejeme do nej vodu a pridáme soľ. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle k múke a zo surovín spracujeme hladké lesklé cesto, ktoré dáme pod teplý hrniec a necháme 60 minút odpočívať. Cesto potom vyvaľkáme na plátne na veľmi tenký plát a potrieme ho maslom.
- 2
Hrušky ošúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kocky. K hruškám pridáme do misky hrozienka, cukor, mandle a škoricový cukor.
- 3
Stred pripraveného cesta posypeme strúhankou, rozložíme na ňu ovocie a zavinieme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 180 ° C 45 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu