Hrušková štrúdlička

trafena31 - fotkatrafena31, 20. júla 2011

Jete radi šťavnaté múčniky? Potom určite máte obľúbené pekne zabalené ovocie - a že to nemusí byť len klasická štrúdľa, dokazuje recept s náplňou Zobraziť celý popisJete radi šťavnaté múčniky? Potom určite máte obľúbené pekne zabalené ovocie - a že to nemusí byť len klasická štrúdľa, dokazuje recept s náplňou zo sladkých hrušiek, ktoré podobne ako jabĺčka zmiešame s hrozienkami, škoricou, cukrom a sekanými mandľami.

45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
1.25 dl vlažná
75 g
30 g na potretie
 štipka
700 g
100 g sekané
80 g
70 g
1 ks
1 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misy, v strede urobíme jamku, vlejeme do nej vodu a pridáme soľ. Maslo nastrúhame na hrubom strúhadle k múke a zo surovín spracujeme hladké lesklé cesto, ktoré dáme pod teplý hrniec a necháme 60 minút odpočívať. Cesto potom vyvaľkáme na plátne na veľmi tenký plát a potrieme ho maslom.

  2. 2

    Hrušky ošúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kocky. K hruškám pridáme do misky hrozienka, cukor, mandle a škoricový cukor.

  3. 3

    Stred pripraveného cesta posypeme strúhankou, rozložíme na ňu ovocie a zavinieme. Vrch potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 180 ° C 45 minút.

Diskusia k receptu

3sandra3
tak hruškovú som ešte nejedla,,, mala by som to napraviť... takže vyskúšam tento tvoj recept... ide do kk
zdezda
páči sa mi recept na cesto, mám už všelijaké na štrúdlu(s octom, s pivom, so smotanou), vyskúšam tento tvoj, dík
evanaaa
Nie je tvrdé(tuhé) to cesto, mne pripomína rezancové, múka s vodou.Možno to to maslo zjemní. Ale plnka je dobrá, hrušky som ešte nepiekla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia