Korzický hráškový krém s krevetami fotorecept
Erik Volko
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 14. júla 2011
šéfkuchár hotela Academic vo Zvolene a člen Gourmet klubu, 14. júla 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opečieme strúčiky cesnaku do hneda. Cesnak vyberieme, vložíme hrášok, podlejeme vodou a varíme s citrónovým tymianom. Osolíme, okoreníme, rozmixujeme do hladka, pridáme smotanu, maslo.
- 2
Zo zeleniny si nakrájame dlhé tenké rezance, ktoré potom sparíme v horúcej vode asi na tri minúty, ochutíme soľou a olivovým olejom.
- 3
Očistené krevety krátko opečieme na panvici s olivovým olejom, osolíme a podávame s hráškovým krémom a zeleninou. Dajme pozor, aby sme ich neprevarili.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu