Foto: tajnickas
Pri našej 4-mesačnej dcérke som rada, ak si nájdem občas čas na prípravu chutného koláča, a kedže cheescake mám veľmi rada, tento recept ma Zobraziť celý popisPri našej 4-mesačnej dcérke som rada, ak si nájdem občas čas na prípravu chutného koláča, a kedže cheescake mám veľmi rada, tento recept ma zaujal najmä kvôli svojej jednoduchej a rýchlej príprave. A je bez múky. Recept pochádza z relácie o varení.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Ďalej si pripravíme korpus. Sušienky najemno rozdrvíme. Pridáme roztopené maslo, 1 bal. vanilkového cukru a trochu škorice. Zmes zmiešame a vysypeme do vymastenej tortovej formy. Poriadne popritláčame na dno i na okraje. Ja som mala príliš veľkú formu (25 cm), preto je spodok koláča tenší. Odporúčam použiť menší priemer, alebo zvýšiť primerane množstvo surovín.
-
3
Vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.
-
4
Postupne pridávame po menších častiach tvaroh a mascarpone. Poriadne vymiešame na hustejší krém. Na koniec pridáme citrónovú šťavu.
-
5
Zmes vylejeme do tortovej formy a pečieme 1 hodinu vo vyhriatej rúre na 140-150 stupňov.
-
6
Po upečení necháme vychladnúť a odzdobíme ľubovoľným ovocím podľa chuti. My sme boli cez víkend na čučoriedkách, tak som použila tie naložené v cukre.
Diskusia k receptu