Harlekýn

lulyna - fotkalulyna, 17. júla 2011

Toto je recept na tortičku - kakaovú so šľahačkou, ja ju mám od mojej maminy pod týmto názvom. Aj keď originál Harlekýn je iný. Zobraziť celý popisToto je recept na tortičku - kakaovú so šľahačkou, ja ju mám od mojej maminy pod týmto názvom. Aj keď originál Harlekýn je iný. Aj tak je výborná a rýchle sa spraví. Keď budem robiť pridám aj foto.

8- 12
porcií
75 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
14 dkg
3
2 PL
4 PL horúca
1/2 balíčka
3 ks - sneh
7 dkg
Krém:
3 dkg
3 dkg
2 dcl
10 dkg
10 dkg
1  celé
3 dkg
1 balíček




Postup

  1. 1

    Cesto: Toto množstvo surovín je na korpus s priemerom formy 23 cm. Keď chcem väčšiu pridám o 1/3 viac zo všetkého. Vymiešame si práš. cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku s PDP a kakaom. Nakoniec zľahka vymiešaný sneh. A dáme piecť.

  2. 2

    Plnka: maslo dáme na sporák rozpustiť, pridáme múku a dobre rozmiešame. Potom pridáme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali vajce a miešame na miernom ohni na hustú kašičku. Odstavíme a ešte pár krát premiešame, aby sa nevytvorila kôra. Necháme vychladnúť. Medzi tým vymiešame maslo s práškovým cukrom a kakaom, vmiešame vychladnutú kašičku. Vymiešame hladký krém. Ja zvyknem práškový cukor pridať už počas varenia kašičky, aby sa rozpustil, ale vtedy treba pridať aspoň o 1/2 PL múky viac, ináč bude kašička redšia.

  3. 3

    Na vychladnutý korpus natrieme krém, dáme trochu do chladničky stuhnúť. Pred podávaním si vyšľaháme šľahačku (ja dávam v prášku, tá sa nespustí), natrieme na krém a posypeme strúhanou čokoládou, hoblinkami, čo máme. Rozkrájame na trojuholíčky.

Diskusia k receptu

3sandra3
Harlekýn som dávno nejedla,,,no doma som ho nikdy nerobila, vždy som si kúpila v cukrárni.... tak ho teraz vyskúšam upiecť doma.... a do cesta nejde ani troška múky?
katarina2511
V popise je muka s praskom do peciva. Asi sa zabudla zapisat. Prosime opravit, recept vyzera zaujimavo,
lulyna
Prepáčte, múku som už dopísala, samozrejme, že tam má byť. Ďakujem za pripomienku a dobrú chuť ak sa preň rozhodnete. Dúfam, že nesklame




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia