Toto je recept na tortičku - kakaovú so šľahačkou, ja ju mám od mojej maminy pod týmto názvom. Aj keď originál Harlekýn je iný. Zobraziť celý popisToto je recept na tortičku - kakaovú so šľahačkou, ja ju mám od mojej maminy pod týmto názvom. Aj keď originál Harlekýn je iný. Aj tak je výborná a rýchle sa spraví. Keď budem robiť pridám aj foto.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
14 dkg |
|
3 |
|
2 PL |
|
4 PL horúca |
|
1/2 balíčka |
|
3 ks - sneh |
|
7 dkg |
|
Krém: | |
3 dkg |
|
3 dkg |
|
2 dcl |
|
10 dkg |
|
10 dkg |
|
1 celé |
|
3 dkg |
|
1 balíček |
|
|
Postup
-
1
Cesto: Toto množstvo surovín je na korpus s priemerom formy 23 cm. Keď chcem väčšiu pridám o 1/3 viac zo všetkého. Vymiešame si práš. cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku s PDP a kakaom. Nakoniec zľahka vymiešaný sneh. A dáme piecť.
- 2
Plnka: maslo dáme na sporák rozpustiť, pridáme múku a dobre rozmiešame. Potom pridáme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali vajce a miešame na miernom ohni na hustú kašičku. Odstavíme a ešte pár krát premiešame, aby sa nevytvorila kôra. Necháme vychladnúť. Medzi tým vymiešame maslo s práškovým cukrom a kakaom, vmiešame vychladnutú kašičku. Vymiešame hladký krém. Ja zvyknem práškový cukor pridať už počas varenia kašičky, aby sa rozpustil, ale vtedy treba pridať aspoň o 1/2 PL múky viac, ináč bude kašička redšia.
- 3
Na vychladnutý korpus natrieme krém, dáme trochu do chladničky stuhnúť. Pred podávaním si vyšľaháme šľahačku (ja dávam v prášku, tá sa nespustí), natrieme na krém a posypeme strúhanou čokoládou, hoblinkami, čo máme. Rozkrájame na trojuholíčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu