Foto: tkatka
Túto tortu som robila ešte v marci keď manželov synovec mal 5 rokov.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov. Začneme šľahať bielky a pridávame práškový cukor.
-
2
Potom pirdávame pojednom žľtky.
-
3
Pridáme polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker zamiešame.
-
4
Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 25 minút.
-
5
Kryštálový cukor a vajíčka dáme do misy, ktoré môžeme dať na paru.
-
6
Miešame aspoň 15 minút.
-
7
Čokoládu na varenie zlámeme a dáme do misy a prilejeme zmes. Necháme trošku odstáť 3 minútky.
-
8
Pridáme maslo a vymiešame.
-
9
Cesto vodorovne rozkrojíme.
-
10
Naplníme krémom. Necháme trošku krému.
-
11
Zakryjeme druhým korpusom a zvyšok krému nanesieme na vrch a boky.
-
12
Želatínovú poťahovú hmotu vyvaľkáme a položíme na tortu zahladíme a zbytok odkrojíme.
-
13
Vyzdobíme podľa svojej fantázie.
-
14
Podávame. :)))
Maslo sa tiez dava do misy nad parou? Ukladam do KK.