Foto: lubisthemple
Recept z jednej kuchárskej knihy.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zapneme rúru na 180°C. Na plech dáme papier na pečenie a vložíme ho do rúry. Zmiešame múku s cukrom a soľou. Maslo pokrájame na malé kocky a zmiešame s múkovou zmesou. Výsledok by sa mal podobať mokrému piesku.
-
2
Vaječný žĺtok vyšľaháme s dvoma lyžicami studenej vody a nalejeme ho do múkovej zmesi. Miesime pokým sa cesto nespojí a sme schopní z neho vytvoriť guľu. Z cesta urobíme disk, zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
-
3
Po 30 minútach cesto rozvaľkáme na tenký kruh o trochu väčší než je forma, ktorú použijeme.
-
4
Vajíčka, biely jogurt, javorový sirup, škoricu a štipku soli vyšľaháme ručne alebo elektrickým šľahačom.
-
5
Plech s papierom na pečenie vyberieme z rúry a položíme naň pripravenú formu s cestom. Náplň nalejeme na cesto a koláč vložíme do rúry.
-
6
Pečieme ho asi 45 minút. Po upečení ho necháme vychladnúť.
-
7
Dobrú chuť.
@remcula , máš pravdu, ale raz za čas si môžme dovoliť aj drahšie veci :)
@wevewe , aj ja som sa s tým stretla po prvý krát. Možno kvôli tomu, aby sa hneď začal odspodu piecť.
@Jerica , tento koláčik sa naozaj oplatí vyskúšať.
@evanaaa , škoda, že javorový sirup nemôžeš, lebo chutí skvelo :)