Cuketové pagáčiky fotorecept

malinka711 - fotkamalinka711, 14. júla 2011

Každý rok sa dostaneme do takého stavu, že cukiet je čoraz viac a viac a my už nevieme čo s nimi ....... vtedy už Zobraziť celý popisKaždý rok sa dostaneme do takého stavu, že cukiet je čoraz viac a viac a my už nevieme čo s nimi ....... vtedy už vymýšľame možné aj nemožné ( od horčice po koláče ) a robíme z nich skoro všetko :D pričom sa tvárime, že vôbec nejeme stále len tú cuketu :D a tohtoročnou cuketovou vychytávkou sa u nás doma stali tieto pagáčiky.......

Suroviny

Základné cesto:
1/2 ks (20g)
trochu
50 ml vlažné
300 g
125 g
125 g
3 PL
1 ks
cca 500 g
Varianta 1:
100 g alebo tavený v črievku
Varianta 2:
100 g
Varianta 3:
125 g




Postup

  1. 1

    Z mlieka, cukru a droždia spravíme kvások. Do misy preosejeme múku, posolíme (neuvádzam množstvo soli, pretože to závisí od toho ktorú variantu si vyberiete a samozrejme od vašej chuti:D), pridáme tvaroh, maslo, žĺtok, smotanu a kvások. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme kysnúť 30 minút.

    Cuketové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým vykysne cesto, očistíme cuketu (ak chcete môžete ju použiť aj neošúpanú, ale ja som nechcela mať pagáčiky zelené :D), najemno ju nastrúhame a necháme v site odtiecť prebytočnú vodu.

    Cuketové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme a posypeme nastrúhanou cuketou, ktorú ešte v rukách poriadne vyžmýkame. Mierne okoreníme. (Ja som použila čierne korenie mleté, muškátový orech a bazalku.)

    Cuketové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto zrolujeme ako roládu a necháme postáť ďalších 30 minút.

    Cuketové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom opäť rozvaľkáme (poriadne si ho podsypte múkou, lebo tá potvorka cuketka aj napriek predošlému ,,odšťavovaniu" ešte pustí šťavu:D), posypeme strúhaným syrom alebo potrieme taveným (Použila som tavený, lebo iný som práve nemala. Ale podľa možnosti radšej použite strúhaný, lebo cesto sa už aj tak dosť lepí kvôli cukete.) a opäť zrolujeme. Necháme postáť ešte 15 min.

    Cuketové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme pagáče (tvar nechám na vás:D). Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a môžeme ešte prípadne posypať sezamom alebo rascou (každý podľa svojej chuti:D). Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.

    Cuketové pagáčiky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zvoncek
malinka, si veľmi šikovná , nech sa Ti darí ďalej vo vymýšlaní rôznych
receptov s cuketou, cukinou.
kata50
Páčia sa mi tieto cuketové pagáčiky. A skúsim podsypať opraženou strúhankou... :-))
nika60
si veľmi šikovná skúsim tvoj recept lebo cukinu mám veľmi rada
jamyyy
vyzera to dobre ale ja tu cuketu posypem struhanym /na velmi drobno/ parmesanom.......
evanaaa
Malinka, čo keby sa už ten posledný valec nevyvaľkal, ale by sa nevykrajovali, lež odkrajovali priamo z toho valca kúsky ( 2-3 cm), nebol by ani odpad - nešlo by to tak?
evanaaa
Aha, to by už nebili asi pagáčiky, ale jedlé by to snáď bolo.
olinka12
No to by mohli aj chlapi zjesť zajtra na našom malom rodinom posedení čo poviete. Ja to vyskúšam aj mi už máme v záhrade prebytok cukiet.
malinka711
evanaaa ...... no aj ja som nad tým už rozmýšľala . keď som to mala zrolované . ale som to ešte nevyskúšala :D
pacik
Len či by z toho zrolovaného a pokrájaného nevytekal syr na plech...
pacik
Ešte ma napadlo, že vyvaľkané cesto rádielkom pokrájam na štvorčeky a nebude ani odpad :-)
dorisa
Recept sin ukladám, páči sa mi. Vydarili sa ti krásne.
chudka
Tie pagáčiky sú fakt výborné. Už som ich robila hneď po zverejnení s cuketou a Eidamom, dnes som cuketu vymenila za postrúhané súrové zemiaky s majoránkou a cesnakom a Eidam vymenila za údený syr. Sú fakt famózne, celú dávku zjeme na posedenie a to ich je fakt požehnane. Všetkým naozaj doporučujem . . .pekný deň.
modrykamen
Tak už viem, čo budem piecť pred príchodom hostí. Zvyknem im k vínku vždy pripraviť niečo nové. A s cuketou si tiež neviem poradiť, aj rozdávam a vždy je jej dosť. Ale vlani som nemal ani kus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia