Foto: alexdidi
Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou......chutil fantasticky......
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
180 g |
|
180 g |
|
180 g |
|
3 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
250 g na karamel |
|
1 ks čerstvý alebo kompót. kolieska |
|
3 PL |
|
z jedného ciróna |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Ananás očistíme-orežeme.
-
2
Z ananásu narežeme kolieska hrúbky asi 1 cm.
-
3
V každom koliesku vyrežeme stred.
-
4
Brusnice povaríme 5minút v citrónovej šťave(z 1 citróna) zmiešanej so sirupom sodastream a necháme vychladnúť.
-
5
Z 250g kryštálového cukru upálime karamel a vylejeme ho do zapekacej misy vytretej maslom.
-
6
Karamel necháme chvíľku vychladnúť a vtlačíme doň kolieska ananásu. Kúsky ananásu ešte doplníme medzi kolieskami a otvory vyplníme vychladnutými brusnicami. (Tu mi vypovedala batéria na foťáku, takže ďalšie foto až po nabití.)
- 7
Maslo a cukor vymiešame do peny, postupne pridávame žĺtka, citrónovú kôru a šťavu. Potom zľahka múku zmiešanú s PDP i štipkou soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pripravený ananás v karameli a upečieme.
- 8
Krátko necháme chladnúť a vyklopíme na podnos.
- 9
Najlepšie chutí teplý s kopčekom zmrzliny. Takže vždy pred podávaním trochu zohrejeme, napr. v mikrovlnke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
cake",ktory peciem s inym ovocim(jablka,hrusky,...).