Ananás v karameli fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 14. júla 2011
Ananás v karameli (fotorecept)
Foto: alexdidi

Inšpirácia z TV Paprika, "vylepšené" vlastnou fantáziou......chutil fantasticky......

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
180 g
180 g
3 ks
1 ČL
250 g na karamel
1 ks čerstvý alebo kompót. kolieska
3 PL
  z jedného ciróna
2 PL




Postup

  1. 1

    Ananás očistíme-orežeme.

    Ananás v karameli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z ananásu narežeme kolieska hrúbky asi 1 cm.

    Ananás v karameli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V každom koliesku vyrežeme stred.

    Ananás v karameli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Brusnice povaríme 5minút v citrónovej šťave(z 1 citróna) zmiešanej so sirupom sodastream a necháme vychladnúť.

    Ananás v karameli (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z 250g kryštálového cukru upálime karamel a vylejeme ho do zapekacej misy vytretej maslom.

    Ananás v karameli (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Karamel necháme chvíľku vychladnúť a vtlačíme doň kolieska ananásu. Kúsky ananásu ešte doplníme medzi kolieskami a otvory vyplníme vychladnutými brusnicami. (Tu mi vypovedala batéria na foťáku, takže ďalšie foto až po nabití.)

  7. 7

    Maslo a cukor vymiešame do peny, postupne pridávame žĺtka, citrónovú kôru a šťavu. Potom zľahka múku zmiešanú s PDP i štipkou soli a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na pripravený ananás v karameli a upečieme.

  8. 8

    Krátko necháme chladnúť a vyklopíme na podnos.

    Ananás v karameli (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Najlepšie chutí teplý s kopčekom zmrzliny. Takže vždy pred podávaním trochu zohrejeme, napr. v mikrovlnke.

    Ananás v karameli (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babav
@alexdidi , to je iste chutna maskrta.Pripomina mi "up side down
cake",ktory peciem s inym ovocim(jablka,hrusky,...).
cica2
fííha to je zaujimavé a zároveň aj krásne! To musí byť dobrota:))
mikat
hmm... a neostane ten karamel tvrdý? Neviem si to celkom dobre predstaviť...
alexdidi
@mikat , karamel nie je vôbec tvrdý, lebo ananás pustí šťavu a teplotou pri pečení to je akoby sa varil, takže povrch koláčika medzi kolieskami ananásu je síce karamelový, ale mäkkučký....
mikat
fíha, tak to je super :)) vyskúšam teda.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia