Pečené kolienko so zemiakovou kašou s mladým hráškom
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 14. júla 2011
executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al Dente a Cantina), 14. júla 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Kolienko marinujeme v zmesi bylín, cesnaku, oleja a piva a necháme cez noc v chladničke. Položíme na pekáč a pomaly pečieme pri nízkej teplote – asi 160 stupňov, až kým nie je mäso mäkké a koža pekne hnedá a chrumkavá.
- 2
Medzitým pripravíme klasickú zemiakovú kašu a vmiešame do nej štuchaný mladý hrášok.
- 3
Náš tip: Ku kolienku ako príloha postačí domáci chlebík, kyslá zelenina a horčica.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu