Foto: bublika
prečo si nezapnúť v tomto pekle ešte aj trúbu....alebo ako dokážu vyhecovať čerstvé maliny
Postup
-
1
nektarinky očistíme, odkôstkujeme a nakrájame na tenké prúžky. zmiešame s hnedým cukrom(podľa toho ako veľmi sladké lúbite), pridáme kôru z citróna a šťavu z polovice citróna, prípadne trochu škorice a vanilkového cukru ale nemusí byť.pridáme k tomu maliny(najlepšie čerstvé ale mrazené sa lepšie premiešajú)
- 2
rozvaľkáme lístkové cesto, položíme na plech a vylejeme/vysypeme tam ovocnú plnku. cesto som rozvaľkala o niečo väčšie než je plech aby som mohla okraje preložiť. takto mi nevytiekla všetka šťava ktorú ovocie pustí.
- 3
na vrch som nadrobila mrveničku(hnedý cukor, hrubá múka alebo krupica, maslo=miešaj kým sa nezačne drobiť). ak sa mrvenička nechce drobiť pridajte ešte múku a trochu cukru. no a potom s tým šup do trúby na 180/cca 20 minút aby sa ovocie dobre rozležalo a šťava prešla až do cesta.
- 4
tip na servírovanie:podávajte ešte teplé s kopčekom vanilkovej zmrzliny a troškou mäty. mňam!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu