Živánska z kuracích kúskov fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 20. júla 2011
Živánska z kuracích kúskov (fotorecept)
Foto: tatranka

Nie vždy sa podarí urobiť si živánsku vonku.Raz je horúco,inokedy prší.Ak si ju pripravíte a urobíte doma,myslím že aj to splní celkom dobrý pôžitok. Vymyslela som si kuracie kúsky spojiť s ingredienciami patriacimi na živánsku. Výsledok bol nad očakávanie. A urobila som si doma kopec roboty, pretože živánka sa robila spolu.

4
porcie
35 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa porcii  a krídla
200 g
2 ks,
2 ks
2ks
1000 g
100 g
trochu
trochu
1,5 dcl
4 lyžičky
podľa chuti
4 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Základ,ktorý som potrebovala.Ostatné pochutiny som pridávala v priebehu.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie stehná a krídla som marinádovala v oleji,čili paste,roztlačenom cesnaku,grilovacom korení.Nechala som v chlade odležať a tak som si zatiaľ pripravila potraviny,ktoré som ešte potrebovala.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nové zemiaky v šupe som dobre vyumývala a osušila.Rozkrájala na štvrťky.Cibuľu na väčšie a hrubšie kolieska.Papriku,tiež na štvrťky a paradajky tiež.Huby som očistila a pokrájala na menšie kúsky,ale tak,aby nestratili formu húb. Udenú slaninku som pokrájala n úzke,tenšie pruhy. Alobal som si pripravila v dvoch vrstvách,po 60 cm na jednu porciu. Vymastila som ho trochou oleja v mieste,kde som uložila ingrediencie. Na spodok som položila pár plátkov slaninky.Na ňu som uložila, ochutené zemiaky,soľou bazalkou,razcou a grilovacím korením.Na ne som položila kuracie,marinované kúsky,huby,paradajky a papriku.Na vrch som uložila opäť slaninku,lyžičku masla a bazalku.Takto som balíček uzavrela.Dobre zaistila kovovou ihlicou,aby mi šťava nevytekala.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ukončený balíček bazalkou a maslom.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uzavretý balíček.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zavretý kovovou ihlicou.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu sú balíčky pripravené na opekanie.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na rebrový rošt vyhriatej rúry na maximum,sa živánka dusí a aj opeká.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A tu je po hodine výsledok chutného obeda.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Šalátik ku živanskej.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Žiadne veľké riady,alobal sme stočili a vyhodili,taniere opláchli.Obedík na jednotku.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A tu ešte prehľad toho,ako som pracovala.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    No a výsledok.

    Živánska z kuracích kúskov (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

marcy
pedantné spracovanie,výsledok vynikajúci....mňam :)
jody
super, na takéto niečo sa chystám :-)
vierik
Pekný receptík,veru sme už dávno nemali,musím to urobiť a keď nebude počasie tak v rúre a bude :-)@tatranka pekné foto,ak sa môžem opýtať cez aký program sa urobiť taká koláž ?
ketty3811
Výborný nápad,taká živánska s kuracími kúskami,ja som doteraz iba krájala mäso na kocky.Skúsim podľa teba.
dorisa
Krásne, ako vždy. Živánsku aj ja robím na chate(ale nie takú peknú) a fotky tiež upravujem na Picasa3 ale ,ked dávam koláž, tak neviem, aké rozmery dať, bud je to malinké,alebo píše, že -chyba. Tak koláže dávam menej často:( @vierik , je to super program na fotky.
boris789
... ešte raz ako si to piekla .... v el.sporaku na >200°C čiže naplno???
U6 pri pohľade na titulnú fotografiu sa mi slinky zbiehajú. V sobotu večer to iste navarím.
Gratulujem.
tatranka
@boris789 ja na EL sporáku dosiahnem maximum250-270 stupňov.No piekla som 220-250.
Držím palec,nech sa ti vára podarí.Chutiť bude je viac ako isté.
@dorisa ak pracuješ s fotografiami na Picaso 3,tak si daj rozmer 640x480,alebo štvorec,na obal CD.
Ďakujem za príjemné a povzbudivé riadky.
celia
je to naozaj výborné práve včera som to robila k obedu robievam to už niekoľko rokov a máme to radšej ako z bravčového mäska
bozulka
@tatranka , dobrý nápad pre budúcotýždenné návštevy,pripravené dám do chladničky-strčím do rúry a môžem sa rozprávať...perfiš ako hovorí @jezibabka , .
tatranka
Presne tak ako ty @bozulka som uvažovala aj ja.Lenže so si pri tom urobila kopec zameškanej roboty.
dorisa
@tatranka , dík, skúsim, lebo koláž mám vždy menšiu, ako ostatné obrázky. Ja viem, treba sa s tým pohrať. Obdivujem tvoje papanie:)
sportak
Tatranka, píšeš že obedík na jednotku. Ale tento tvoj recept aj s foto podaním je na jednotku na druhú. Výborné, pretože už viem čím prekvapím moju rodinu v nedeľu na obed. Ďakujem za inšpiráciu.
2010
@tatranka , jej daako som to prehliadol , perfektny recept plus krasne nafotene.
cipko
Toto nemá chybu,je to fantastický recept,ja to skúsim urobiť v ťepši,pod alobalom.
tatranka
@cipko keď nás bolo doma viac,robila som to aj ja na plechu.Len ti poradím.vylož si ho poolejovaným alobalom a tak ukladaj ingrediencie aj so zemiačkami.Tak si ušetríš,potom veľa námahy zo špinavého a pripečeného plechu.Alobal po skonzumovaní vyhodíš a plech je relatívne čistý.
Daj si dve vrstvy,aby ti nehrozilo poškodenie alobalu.
No je to chuťovka,ktorá nemá chybu.
mariena1
tak som to dnes odskušala a možem povedat ,že je to super...Vdaka za recept...
jozefsvatek
Pekný recept, krásne fotky. Už ju mám vyskúšanú a poviem ti že neľutujem, bola super.
tatranka
@jozefsvatek vždy sa teším na kladné a spokojné odozvy na recept.To ma poteší a dodá elánu na ďalšie nápady.
modrykamen
Našiel som to až teraz. Spojenie Tatranka a živánska, to je niečo! Robím to podobne, lebo nevesty a vnuci bravčovinu moc nemusia. Stehná sú lepšie ako prsia, tie sú aj v živánskej suché. Tiež robím doma v rúre v alobale, no podobne chutné je to aj v rímskom hrnci, ale vonku na grile keď každí vnuk dáva jednu-dve ingrediencie na alobal, tak je to zábava na celý deň. A k tomu vínko, či pivo a celá rodina na záhrade - raj na zemi.
tatranka
@modrykamen páči sa mi že si si dal do súvisu môj pseudomin Tatranka-živánka.My záhradu nemáme.Na chatu chodievame do Starej Lesnej,tam si potom opekáme.No táto nafotená kuracia opekačka je robená v kuchyni v rúre.No nemá ani takto chybu.Zážitok z prírody chybuje,ale nie vždy sa dá tráviť tak chvíle,ako by sme chceli.Rímsky hrniec nemám.Určite má svoje veľké výhody.Ďakujem za milý komentárik.
tatranka
...chyba,pseudonim..))) ospravedlňujem sa.Ušlo to písmenko.
lelachel
... výborný recept, nie je treba alobal alebo rímsky hrniec, spravila som ho v liatinovom pekáči a obed bol super! Ďakujem za recept a teším sa na Tvoje ďalšie recepty, ktoré vyskúšam.
tatranka
@lelachel opekané kuriatko je myslím si vždy vydarené,ak je dobre nachutené a zapečené.Vieš v tých alobalových balíčkoch som nachystala porciu pre každého. Myslím,že si gazdoval na tanieri každí so svojou porciou.ďakujem za tvoj komentárik.
eviana
@tatranka milá... ja sa pri tých Tvojich fotkách a receptoch vždy tak zasnívam, či som hladná, či najedená... krása, dokonalosť sama :)
shreky
Hneď som vyhladol :D Super nechám sa inšpirovať
amia
@tatranka , mozem potvrdit, ze je to vyborne, stavnate a chutne jedlo. Uz som to robila opakovane, tak sa nam to paci a chuti. Vdaka za rcp.