Foto: tatranka
Nie vždy sa podarí urobiť si živánsku vonku.Raz je horúco,inokedy prší.Ak si ju pripravíte a urobíte doma,myslím že aj to splní celkom dobrý pôžitok. Zobraziť celý popisNie vždy sa podarí urobiť si živánsku vonku.Raz je horúco,inokedy prší.Ak si ju pripravíte a urobíte doma,myslím že aj to splní celkom dobrý pôžitok. Vymyslela som si kuracie kúsky spojiť s ingredienciami patriacimi na živánsku. Výsledok bol nad očakávanie. A urobila som si doma kopec roboty, pretože živánka sa robila spolu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
podľa porcii a krídla |
|
200 g |
|
2 ks, |
|
2 ks |
|
2ks |
|
1000 g |
|
100 g |
|
trochu |
|
trochu |
|
1,5 dcl |
|
4 lyžičky |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
4 strúčiky |
|
Postup
-
1
Základ,ktorý som potrebovala.Ostatné pochutiny som pridávala v priebehu.
-
2
Kuracie stehná a krídla som marinádovala v oleji,čili paste,roztlačenom cesnaku,grilovacom korení.Nechala som v chlade odležať a tak som si zatiaľ pripravila potraviny,ktoré som ešte potrebovala.
-
3
Nové zemiaky v šupe som dobre vyumývala a osušila.Rozkrájala na štvrťky.Cibuľu na väčšie a hrubšie kolieska.Papriku,tiež na štvrťky a paradajky tiež.Huby som očistila a pokrájala na menšie kúsky,ale tak,aby nestratili formu húb. Udenú slaninku som pokrájala n úzke,tenšie pruhy. Alobal som si pripravila v dvoch vrstvách,po 60 cm na jednu porciu. Vymastila som ho trochou oleja v mieste,kde som uložila ingrediencie. Na spodok som položila pár plátkov slaninky.Na ňu som uložila, ochutené zemiaky,soľou bazalkou,razcou a grilovacím korením.Na ne som položila kuracie,marinované kúsky,huby,paradajky a papriku.Na vrch som uložila opäť slaninku,lyžičku masla a bazalku.Takto som balíček uzavrela.Dobre zaistila kovovou ihlicou,aby mi šťava nevytekala.
-
4
Ukončený balíček bazalkou a maslom.
-
5
Uzavretý balíček.
-
6
Zavretý kovovou ihlicou.
-
7
Tu sú balíčky pripravené na opekanie.
-
8
Na rebrový rošt vyhriatej rúry na maximum,sa živánka dusí a aj opeká.
-
9
A tu je po hodine výsledok chutného obeda.
-
10
Šalátik ku živanskej.
-
11
Žiadne veľké riady,alobal sme stočili a vyhodili,taniere opláchli.Obedík na jednotku.
-
12
A tu ešte prehľad toho,ako som pracovala.
-
13
No a výsledok.
U6 pri pohľade na titulnú fotografiu sa mi slinky zbiehajú. V sobotu večer to iste navarím.
Gratulujem.
Držím palec,nech sa ti vára podarí.Chutiť bude je viac ako isté.
@dorisa ak pracuješ s fotografiami na Picaso 3,tak si daj rozmer 640x480,alebo štvorec,na obal CD.
Ďakujem za príjemné a povzbudivé riadky.
Daj si dve vrstvy,aby ti nehrozilo poškodenie alobalu.
No je to chuťovka,ktorá nemá chybu.