Foto: malinka711
3
porcie
porcie
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 ml |
|
70 g |
|
1 PL |
|
2 KL alebo limetová |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
160 g |
|
100 g |
|
400 g (závarané alebo čerstvé) |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
alebo med |
|
Postup
-
1
Mlieko dáme variť, pridáme lyžicu cukru a keď začne vrieť pomaly prisypávame krupicu. Uvaríme kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Pridáme citrónovú šťavu.
-
2
Jogurt zmiešame s 3 žĺtkami a vanilkovým cukrom. Primiešame ku krupicovej kaši.
-
3
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.
-
4
Menšiu zapekaciu misu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rozotrieme krupicovú masu, na ktorú uložíme scedené marhule. Povrch pokvapkáme rozpusteným maslom.
-
5
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C zapekáme 30 až 40 minút. Hotový nákyp posypeme škoricovým cukrom. Podávame preliate sirupom alebo medom.
Lahky letny dezert, si velmi sikovna Malinka.