3
porcie
porcie
30-40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 250 ml |
|
| 70 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 KL alebo limetová |
|
| 3 ks |
|
| 1 ks |
|
| 160 g |
|
| 100 g |
|
| 400 g (závarané alebo čerstvé) |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| alebo med |
|
Postup
-
1
Mlieko dáme variť, pridáme lyžicu cukru a keď začne vrieť pomaly prisypávame krupicu. Uvaríme kašu, ktorú necháme za občasného premiešania vychladnúť. Pridáme citrónovú šťavu.
-
2
Jogurt zmiešame s 3 žĺtkami a vanilkovým cukrom. Primiešame ku krupicovej kaši.
-
3
Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do masy.
-
4
Menšiu zapekaciu misu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Rozotrieme krupicovú masu, na ktorú uložíme scedené marhule. Povrch pokvapkáme rozpusteným maslom.
-
5
Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C zapekáme 30 až 40 minút. Hotový nákyp posypeme škoricovým cukrom. Podávame preliate sirupom alebo medom.









Lahky letny dezert, si velmi sikovna Malinka.