Foto: nazarboncuk
Super rýchla a super chutná. Keď už neviete čo skôr, zahreje aj zasýti a je hotová do 10 min!!! :)
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vo vode rozpustíme hovädzí bujón (v prípade strašnej núdze alebo iného dôvodu môze byt aj zeleninový:). Privedieme k varu, vložíme opláchnutú ryžu, povaríme minútku dve.
- 2
V miske zmiešame jogurt, múku, žltok, rozriedime mliekom. Pridáme trocha horúceho vývaru a pomaly! za stáleho miešania vlejeme do polievky. Varíme 10 minút.
- 3
Maslo rozpustíme na panvici, pridáme sušenú mätu, po pár sekundách odstavíme a vmiešame do polievky. Hotovo. Možeme papať, podávať prosím s kúskom citróna :) dobrú chuť ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@michsamat prepačte baby, polepšíme sa :) acelya hovorí, že ona pridáva do polievky ešte cícer a že je zvedavá na ďalšie jedlá ;)
@acelya :) Ďakujem sagol abla ;)
@evanaaa nuž, učím sa pomalicky, je to ťažký jazyk, skoro ako slovenčina či záhoráčtina :D (dúfam že som to napísala správne :P)
@libu ša81 no šup šup len pridávaj už sa teším, dobrých jedál (hlavne tureckých) nikdy nie je dosť :D napr. @michsamant pridala recept na simit a skoro mi sanka padla, take krasne som ani v TR nevidela :)
btw..lahmacun...je to samovražda v týchto horúčavach piecť, ale chystám sa tak ak sa mi podarí určite nafotím na šupnem to sem;) inak s tou mojou turečtinou to tiež nie je také slávne..rozumiem, to zatiaľ stačí :))) kamoška mi hovorila že rozprávať sa naučila až keď sa jej narodila dcérka a keďže otec s ňou rozprával len turecky, musela sa naučiť aby porozumela vlastnému dieťaťu :D
zmiešať vodu a hladkú múku/pomer nie je dôležitý,závisí,že koľko chcete cesta,ide o to,aby sa cesto nelepilo,čiže toľko múky pridať/.potom ho položiť na múkou posypanou tácku.prikryť igelitovým vreckom,aby sa trochu "zohrialo".upozorňujem,že v izbe by malo byť teplo.asi o pol h si dám na väčší stôl bielu plachtu,pomúčim a vyvaľkám cesto,koľko sa len dá...
pokvapkám olejom,ktorý rozotriem po celom ceste/nie veľa,len aby bolo omastené/a teraz je dôležité,aby bola izba teplá-lebo cesto,ked je tak omastené,tak sa pekne ťahá..
je dobre mať veľký stôl,lebo tým viac si cesto vytiahneme ,tou plachtou si ho vlastne posúvame.a to je všetko-na cesto dávame plnky,aké len chceme.
ja napr.dávam-tvaroh,špenát,soľ/pokvapkávam rozpusteným maslom+ kyslou smotanou/
alebo mleté mäso-to isté pokvapkanie
alebo nadrobnúčko pokrájané zemiaky/kocečky/+ veľa cibule na kocky,č.korenie,soľ-taktiež pokvapkám maslo+kyslá smotana
prajem dobrú chuť..:)