Recepty, kde je kôpor
Tekvicový prívarok najmladšej Masterchefky na svete
Najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete - mladá Slovenka Kristína Nemčková pripraví prívarok, s ktorým vyhrala...
Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Zaváraný kôpor na zimu
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni...
Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej,
citrónovej šťavy a...
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme
nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme
očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na
väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...
Zubáč na citróne Petra Batthyanyho
Slovenský herec Peter Batthyany známy ako Banán zo sitcomu Maftory, či kapitán Maroš
Nagy zo seriálu...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera
Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od
mamy svojej...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme
koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Zapečený žampion a plněná rajčátka
Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...
Roládky s chrenovým krémom a lososom
Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych
tvarov. Treba sa s ním len trochu...
Smotanové tortičky s údeným pstruhom
Smotanu zohrejeme na 60 °C,
pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky
údeného pstruha...
Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby
nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný
stôl...
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého
diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti
spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme
pri...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom
a bobkovým listom.
Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom
Z časti masla, posekanej cibule a múky spravíme
zásmažku, ktorú zalejeme vývarom, pridáme bobkové listy,...
Osúch ktorý milujeme
Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až
teraz...
Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou
V troche osolenej vody uvaríme
zemiaky, a keď sú už takmer
mäkké, pridáme najemno nasekaný
kôpor a zahustíme...
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme,
osušíme, pokrájame
na 1 cm plátky, rozložíme na
podnos a osolíme...
Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...
Tekvicový prívarok najmladšej Masterchefky na svete
Najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete - mladá Slovenka Kristína Nemčková pripraví prívarok, s ktorým vyhrala...
Tekvicový prívarok, zemiaky s pažítkou a opečené špekáčiky
Na dnes rýchly letný obed, ktorý nesklame.
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
Zaváraný kôpor na zimu
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni...
Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a...
Nakladané cukety s cesnakovou bagetou
Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska a dáme do misy. Ocot prevaríme a keď zovrie, prelejeme...
Šaltibarščiai - národné jedlo Litvy
Napriek tomu, že litovská kuchyňa je veľmi bohatá a rozmanitá, obyvatelia Litvy majú veľmi nízky...
Kulajda - národné jedlo Česka
Poznáte Kulajdu? Pozrite si recept. O tom, ako vznikol jej názov, sa vedú rôzne...
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom
Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a...
Zubáč na citróne Petra Batthyanyho
Slovenský herec Peter Batthyany známy ako Banán zo sitcomu Maftory, či kapitán Maroš Nagy zo seriálu...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Lososový tatarák
Údeného lososa nakrájame, alebo rozmixujeme, alebo naškrabeme s čerstvým lososom. Pridáme cibuľu nakrájanú najemno,...
Losos so špargľou podľa Thomasa Puskailera
Slovenský spevák Thomas Puskailer uvarí v našom štúdiu TV Varecha recept, ktorý má od mamy svojej...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Zapečený žampion a plněná rajčátka
Žampiony očistíme, omyjeme a oddělíme nožičky. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nožičky...
Roládky s chrenovým krémom a lososom
Jedlo je ako lego; dá sa poskladať do rôznych tvarov. Treba sa s ním len trochu...
Smotanové tortičky s údeným pstruhom
Smotanu zohrejeme na 60 °C, pridáme soľ, korenie a želatínu. Do formičiek vložíme kúsky údeného pstruha...
Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...
Zubáč na šošovicovo-zemiakovom šaláte
V osolenej vode uvaríme šošovicu s cesnakom a bobkovým listom.
Sladkokyslá polievka z kuriatok s kôprom
Z časti masla, posekanej cibule a múky spravíme zásmažku, ktorú zalejeme vývarom, pridáme bobkové listy,...
Osúch ktorý milujeme
Tento osúch pekávam veľmi často ale nikdy mi nejak neostal čas fotiť a pridať sem až teraz...
Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou
V troche osolenej vody uvaríme zemiaky, a keď sú už takmer mäkké, pridáme najemno nasekaný kôpor a zahustíme...
Balzamikom ochutený šalát z grilovaného baklažánu a cukety
1. Baklažán a cuketu umyjeme, osušíme, pokrájame na 1 cm plátky, rozložíme na podnos a osolíme...
Bryndziarka
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to...