Vyprážaný karfiol s kôprovým dipom fotorecept
Foto: olinecka
Dnes niečo, zeleninové.
20 minút
príprava
príprava
8-9 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kd |
|
na chuť |
|
na chuť |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby na vyprážanie |
|
Dip: | |
100 ml |
|
čerstvý nasekaný |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Karfiol si rozoberieme na ružičky, dáme variť v slanej vode. Uvaríme do polomäkka. Medzitým vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladené osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
- 2
Obalíme v trojobale: múka hladká, vajíčko, strúhanka. Vypražame v rozpálenom oleji do zlatista. Pripravíme si suroviny na dip.
- 3
Do misy dáme kyslú smotanu, nasekaný umytý kôpor a soľ podľa seba premiešame.
- 4
Podávame so zemiakmi alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.
Tiež vyprážaný karfiol:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja tiež karfiol NEpredváram
zbytočná strata času,vitamínov...
veď
mäso tiež nepredvárame-keď rezne vysmážame..
:-))))))
Na nizsej teplote ked je surovy a robi sa dlhsie, princip kde vnutorna vlkost ktora sa vyparuje a tlaci na povrch brani vnikaniu oleja nefunguje tak isto robit rezne hrube potom ich zakryvat aby sa podusili, vysledkom su masne rezne.
Ďakujem za komentár pozdravujem, takto pripravujem vždy.Z vývaru urobím polievku lebo ostanú tam aj malé kúsky pridám trochu ryže ,maslovú zasmažku,povarim ,polievka navarena.
Koľko gazdiniek, toľko spôsobov.Dakujem.
Ďakujem za odporúčanie , skúsim.Pozdravujem krásny dník.