Šošovicový šalát
Šošovicový šalát

Šošovicový šalát s tuniakom a avokádom

František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 25. marca 2019
Šošovicový šalát s tuniakom a avokádom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
100 g
80 g (konzervovaný v oleji)
2-3 ks
1 ks
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Vopred namočenú šošovicu uvaríme do chrumkava (nerozvaríme ju), scedíme. Dužinu avokáda nakrájame na drobné kocky, cibuľu nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Vychladnutú šošovicu, cibuľu, avokádo, olivový olej, citrónovú šťavu, koreninie, soľ a nakrájaný kôpor spolu jemne premiešame.

  3. 3

    Podávame na studeno, navrch šalátu položíme tuniaka, dozdobíme plátkami avokáda. Hotový šalát môžeme ešte pokvapkať citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Diskusia k receptu