Slané palacinky
Slané palacinky

Citrusové palacinky s lososovou plnkou

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 17. júna 2019
Citrusové palacinky s lososovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
200 g
150 ml
2 ks
1 ks
1 ks
Dresing:
200 g
podľa chuti
Okrem toho:
200 g




Postup

  1. 1

    Z múky, mlieka, vajec, zo soli, z korenia, pomarančovej, citrónovej šťavy a postrúhanej kôry pripravíme palacinkové cesto. Na rozohriatom oleji upečieme palacinky z oboch strán.

  2. 2

    Dresing: Jogurt zmiešame s prelisovaným cesnakom a nasekaným kôprom. Doladíme soľou a korením podľa chuti.

  3. 3

    Hotové palacinky natrieme dresingom, poukladáme údeného lososa, posekaný čerstvý kôpor a zakrútime.

Diskusia k receptu