Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom fotorecept
Matej Homola
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 22. marca 2019
šéfkuchár Hotela The Grand Vígľaš****, 22. marca 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a okoreníme.
-
2
Striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle mäso, cuketu a slaninku. Opečieme sprudka na olivovom oleji a zapečieme v rúre zohriatej na 180 °C 15 – 20 minút.
-
3
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, dáme na plech, pridáme soľ, korenie, maslo. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým nebudú mäkké. Po upečení pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
-
4
Uhorkový dip: Uhorku očistíme a nastrúhame najemno. Z nastrúhaných uhoriek cez sitko vytlačíme šťavu. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, nasekaný kôpor, jogurt, šťavu z polovice citróna, lyžičku cukru a lyžičku olivového oleja. Všetko zamiešame.
Šéfkuchárske recepty publikované na varecha.sk tento týždeň boli zverejnené v časopise Varecha, ktorý je prílohou piatkového denníka Pravda. Témou čísla boli morčacie špeciality, takže preto sú recepty venované tomuto druhu mäsa.
varecha.pravda.sk/recepty/tag/morcacie-speciality/...
Tak to chodí s každým číslem časopisu - časopis vyjde a pak jsou některé recepty zveřejněny i zde. Poznáš podle posledního tagu pod receptom. Když na něj klikneš - uvidíš všechny už zadané recepty pod tématem.