Hrušky

Hrušky ako ingrediencia v receptoch:

  • Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami

    Hruškovo–jablkový koláč s tvarohom a hrozienkami

    Lístkové cesto vyvaľkáme, dáme na pekáč a upečieme. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a zmiešame s tvarohom. Pridáme hrozienka a dáme na pečené lístkové cesto. Jablká a hrušky olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Jablčnú šťavu...

  • Terina z foie gras s hruškovým čatní

    Terina z foie gras s hruškovým čatní

    Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni sa tak označuje pečeň nútene dokrmovaných husí a kačíc, ktorým pre nedostatok pohybu pečeň mimoriadne narastie a nadobudne výraznú chuť.

  • Husacia pečienka

    Husacia pečienka

    Vynikajúce predjedlo k husacine, ale jedlo je vhodné aj ako pochúťka.

  • Hruškové tiramisu

    Hruškové tiramisu

    Olúpané hrušky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme 0, 5 litra vody, pridáme cukor, vanilku a maslo. Uvedieme do varu. Varíme do mäkka. V troške vode rozmiešame krémový prášok a zavaríme ho do hrušiek....

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý hruškovo– smotanový koláč so šľahačkou

    Do misy nasypeme múku, urobíme do nej jamku a do nej rozdrobíme droždie. Naň nalejeme trochu osladeného mlieka, zľahka premiešame a necháme vykysnúť. Potom dolejeme zvyšok mlieka, zvyšok cukru, soľ, vajce a rozpustený...

  • Recept bez obrázku
  • Recept bez obrázku
  • Srnčie tournedos

    Srnčie tournedos

    Srnčí chrbát umyjeme, osušíme, rozkrojíme na tri rovnaké kúsky (pníky), osolíme a okoreníme. Na rozohriatom grile (alebo panvici) opečieme mäso na oleji. Odložíme na tanier a prikryjeme. Z nahrubo posekaných orechov a masla si...

  • Teľacina a‘ la divina

    Teľacina a‘ la divina

    Teľacie líčka: Do hrnca nalejeme olej, rozpálime ho. Sprudka osmažíme očistené teľacie líčka, potom ich vyberieme. Do oleja vložíme nakrájanú slaninku, hrušky, jablká a melón, opražíme, zalejeme vínom, vodou a...

  • Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou

    Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou

    Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou, vložíme na rozpálenú panvicu a sprudka opečieme zo všetkých strán. Potom panvicu vložíme do rúry a pečieme asi 14 minút....

  • Recept bez obrázku

    Pečené hrušky s orechami

    Tento recept mám od svojej babičky. Keď mala na zimu uskladnené hrušky, tak ho robila na Vianoce. Dnes nie je problém zohnať hrušky aj 24. decembra. Tak tento dezert v našej rodine robí...

  • Recept bez obrázku

    Veľkonočné vyprážané ovocné ihly

    Ovocie zbavíme jadrovníkov, stopiek a kôstok a nakrájame ho na kúsky.

  • Recept bez obrázku

    Obrátený koláč s hruškami

    Cukor v panvici necháme na miernom plameni skaramelizovať, pridáme maslo a tymian a nalejeme ho do tortovej formy vymastenej maslom.

  • Recept bez obrázku

    Hruškovo–jablčný koláč

    Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle.

  • Recept bez obrázku

    Hruškový sirup

    Očistené hrušky zbavíme jadierok, umyjeme ich, pokrájame na menšie kúsky, rozdrvíme a vylisujeme. Získanú šťavu necháme odstáť, aby sa kal usadil.

  • Recept bez obrázku

    Hruškový džem s vodkou

    Hrušky umyjeme, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a v hrnci zmiešame s kyselinou citrónovou a so želírovacím cukrom.

  • Recept bez obrázku

    Miešaný kompót

    Hrušky a jablká očistíme od šupky, narežeme na štvrtiny a dáme do octovej alebo citrónovej vody. Slivky a drienky len poumývame.

  • Džem z hrušiek a manga

    Džem z hrušiek a manga

    Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, odvážime požadované množstvo a nakrájame alebo roztlačíme (podľa tvrdosti ovocia) na menšie kúsky. Mango ošúpeme, odkrájame od kôstky, dužinu odvážime a nakrájame, prípadne rozmixujeme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist