Bravčové mäso a hruškovou omáčkou

jnlukov - fotkajnlukov, 20. mája 2012
Bravčové mäso a hruškovou omáčkou
Foto: jnlukov

Tento recept sa mnohým môže zdať veľmi netradičný a príliš experimentálny , no každý kto ho vyskúša nebude ľutovať !

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso , narezané na plátky okoreníme a osolíme . Následne ho na teflónovej panvici opečieme na olivovom oleji.

    Bravčové mäso a hruškovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    Zavárané hrušky rozmixujeme na kašu , pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy , klinčeky , štipku soli , čierne korenie a všetko dáme do panvice kde sme piekli mäso. Chviľu necháme povrieť a pridáme asi pol deci bieleho vína .( Na väčšie množstvo hrušiek môžeme pridať aj deci . Podľa chuti .) Stlmíme oheň , prikryjeme a ešte pár minút podusíme. Potom hned podávame s mäsom.

Diskusia k receptu

evusik
mne sa tá omáčka zdá veľmi dobrá, všetky ingrediencie k sebe pekne pasujú, ja by som to akurát nemixovala, maximálne niektoré roztlačila vidličkou aby tam zostali celé kúsky, ale to je detail.... pekné foto :-)
tiziana
ale veď hrušky máme radi, len s tým vínom by to nebolo vhodné pre deti :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia