Foto: zirafninka1
6
porcií
porcií
25 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Hrušky ošúpeme, rozdelíme na polovice a vyberieme jadrovník.
-
2
Pripravíme si smotanu, vajíčka, maslo a čokoládu.
-
3
Čokoládu nalámeme na kocky a pridáme maslo.
-
4
V malom hrnci zohrejeme smotanu.
-
5
Horúcou smotanou prelejeme čokoládu s maslom. Metličkou miešame dohladka a necháme mierne vychladnúť.
-
6
Celé vajíčka zľahka rozšľaháme metličkou
-
7
a prilejeme k takmer vychladnutej čokoládovo - smotanovej hmote. Metličkou miešame, kým sa všetky suroviny nespoja.
-
8
Čokoládovú hmotu nalejeme do ohňovzdorných mištičiek. Do každej pridáme polovicu hrušky. V rúre vyhriatej na 160 °C pečieme cca 25 minút.
ako je aj tento?