Ovocno-tvarohové mesiačiky s rumovou polevou fotorecept
Foto: makinka31
Teším sa tomuto môjmu výtvoru, je šťavnatý, chutný a veď posúďte sami...
príprava
na 120-150 °C
Suroviny
400-500 g - pomaranče, hrušky |
|
250 g |
|
2 ks |
|
2 šálky |
|
1 šálka |
|
1/2 šálky |
|
1 šálka vlažné |
|
1 balenie |
|
1 balenie |
|
1 balenie |
|
|
|
2 PLOvocie roy |
|
poleva rumová: | |
150 g |
|
1 PL vriaca |
|
2 PL |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, ovocie očistíme a dáme do vyššej misky.
-
2
Ovocie rozmixujeme, pridáme tvaroh a znova rozmixujeme na hladkú kašu.
-
3
Celé vajíčka dáme do misy, pridáme 1 šálku kryštálového cukru ( šálka - 250ml) a vymiešame do peny. Pridáme olej a premiešame.
-
4
Pridáme ovocno-tvarohovú kašu, múku, ovsené vločky, cukor vanilkový aj škoricový, PDP a vlažné mlieko.
-
5
Všetky suroviny dobre premiešame, cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo použijeme papier na pečenie) a dáme do vyhriatej rúry piecť,
-
6
Pečieme pri teplote 120-150°C do ružova, tých 40 minút ( skúška špáradlom). Po vybratí z rúry potrieme džemom, ja som dala ríbezľový.
-
7
Pripravíme si rumovú polevu. Do misky si preosejeme práškový cukor, pridáme vriacu vodu a rum. Vymiešame do hladka a ešte na letný koláč rozotrieme. Zoberime pohár a vykrajujeme mesiačiky.
-
8
Takto nejako môžu mesiačiky vyzerať.
-
9
A máme hotovo. Dobrú chuť!
koláčik je výborný a vláčny aj na druhý deň po upečení. človek môže použiť do cesta aj také ovocie, ktoré je už mäkkšie (zrelšie) napr. hrušky...