Tento recept mám z nejakého českého časopisu. Zaujal ma svojim názvom a plnkou zo sušeného ovocia, ktorú som predtým nikdy do kysnutého cesta nedávala. Zobraziť celý popisTento recept mám z nejakého českého časopisu. Zaujal ma svojim názvom a plnkou zo sušeného ovocia, ktorú som predtým nikdy do kysnutého cesta nedávala.
Suroviny
| Na cca 10 ks býglov potrebujeme: | |
| 300 g |
|
|
|
|
| 22 g |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
| podľa potreby |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 2 KL |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 40 g |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme na doske, uprostred urobíme jamku. Do nej rozdrobíme droždie, pridáme cukor a nalejeme trocha vlažného mlieka. Počkáme kým kvások vykysne. Potom pridáme soľ, zmäknuté maslo a všetko vypracujeme na hladké cesto. Bochník prikryjeme a necháme v teple kysnúť asi hodinu.
- 2
Na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát, vysoký asi 2 mm. Nožom ho rozkrájame na obdĺžniky asi 10 x 15 cm. Každý obdĺžnik posypeme orieškami, pokrájaným sušeným ovocím, pridáme štipku škorice a nakoniec pokvapkáme trochou citrónovej šťavy. Z vajíčka oddelíme bielok, ktorý vidličkou rozšľaháme. Každý obdĺžnik ním po obvode potrieme a potom opatrne zavinieme do ruličiek. Konce ruličiek spojíme k sebe a od koncov býgle zavinieme.
- 3
Dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Žĺtko, ktoré nám zostalo pridáme k druhému vajíčku, vidličkou rozšľaháme a potreme ním koláčiky a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do rúry, ktorú vyhrejeme na 200°C a pečieme cca 18 - 20 minút do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu