Medová hruška

llilla - fotkallilla, 5. februára 2012
Medová hruška
Foto: llilla

... a je fuč! :)

18+1
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 ks tvrdšie veľké
2 1/2 PL
10 ks
2 PL
 podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme ( ja používam mrazené/lidl ). Pohárom s priemerom 6,5 cm som si naznačila na polovici cesta, kam pôjde plnka :)

  2. 2

    Plnka: hrušky si očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca spolu s 2 PL medu. Chvíľku podusíme (pustia šťavu). Zlatý klas si rozmiešame v troške vody (2-3 PL) a pridáme rozdrvené klinčeky. Primiešame k hruškám a chvíľku zohrejeme, pokiaľ ZK nestuhne. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Na označené cesto pokladáme zmes. Preložíme druhú polovicu a vykrajujeme pampúšiky :), ktoré pred pečením prepichneme a potrieme vodou s medom. Zo zvyšného cesta mi vyšla aj malá harmonika :) Po upečení som ešte raz všetko potrela medovou vodou :)

    Medová hruška - obrázok 3
  4. 4

    Dobrú chuť :)

    Medová hruška - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Ano, recept vypadá dobre, taký nezvyčajný a shruškami pre zmenu ( minulý týždeň som aj ja robila s hruškami), aj si ho uložím, páči sa mi. Ale aj malý kuchárik Alanko sa mi páči, aký je zabratý do roboty, chystá sa na niečo veľké.....

Pridaj komentár k receptu: