Hruškový rez

Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011
Hruškový rez
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

Základné čokoládové piškótové cesto:
8 ks
8 PL
8 PL
1/2 ks
Čokoládová pllnka:
2 ks
250 g
Hrušková plnka:
2 balíčky
4 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme na penu a postupne po troške pridávame cukor, žĺtky, kakao a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Zmes vylejeme na pomúčený plech a pečieme. Po upečení musí piškóta vychladnúť.

  2. 2

    Čokoládova plnka: uvaríme pudingy a vymiešame s maslom. Hrušková plnka: Zlaté klasy uvaríme a vymiešame s maslom. Pridáme nadrobno nakrájané hrušky.

  3. 3

    Na piškótu natrieme jahodový džem, nanesieme hruškovú plnku a zarovnáme. Do kríža vytláčame na spodnú vrstvu striedavo čokoládovú a hruškovú plnku. Každý koláčik ozdobíme plátkom zaváranej hrušky. Potrieme želatínou.

Diskusia k receptu

bibia1
fíha, až toľkokrát, pardon - zlyhalo spojenie :)
zdenkas
Vyzerá naozaj dobre,len sa mi vidí,že na 8 vajec je tá piškóta nízka,alebo sa mýlim???
astheart
Myslím, že by těch vajec tam stačila polovina. Co vy na to, pane šéfkuchař?
3sandra3
nerozumiem: Hrušková plnka--- v čom uvaríme 2 Zlaté klasy??
redakcia
Uvaríš puding, vymiešaš s maslom a pridáš nadrobno nakrájané hrušky.
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.