Beef sushi

Michal Pažák
šéfkuchár reštaurácie Carnevalle v Bratislave, 18. decembra 2011
Beef sushi
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

100 g
1 PL
Hruškovo–zázvorové pyré:
2 ks
 podľa potreby
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Pyré: Hrušky umyjeme a očistíme. Odstránime kôstky. Nakrájame na veľké kusy. Na rozpustenom masle krátko podusíme. Pridáme trochu vody, aby sa hrušky nepražili. Pridáme klinček. Keď sa voda vyparí a hrušky sú mäkké, necháme vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom. Nakoniec pridáme čerstvo nastrúhaný zázvor.

  2. 2

    Mäso nakrájame na tenké plátky a naservírujeme na tanier. Osolíme a okoreníme čerstvo namletým korením. Pomocou opaľovača na creme brullé mäso z vrchnej časti opálime.

  3. 3

    Servírujeme s hruškovo–zázvorovým pyré a sójovou omáčkou. Posypeme čerstvou žeruchou.

Diskusia k receptu

zuzliak
mliaaaaaaaaaaaaaaaaam, sem s tym maskom aj omackou :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia