Marinovaná hruška so škoricovým sabayonom

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012
Marinovaná hruška so škoricovým sabayonom
Foto: Marek Velček

Suroviny

4 ks
100 g
z 1 ks
3 ks
20 g
 trošku
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Kryštálový cukor rozpálime na panvici na karamel, podlejeme červeným vínom, pridáme celú škoricu, pomarančovú kôru, trošku pomarančového likéru, hrušku očistíme, rozpolíme, vydlabeme a varíme asi 40 minút. Necháme ju vychladiť vo víne, aby chytila peknú farbu.

  2. 2

    Po vybratí hrušky víno zredukujeme, môžeme pridať trošku masla na zahustenie a vínom podlejeme hrušku.

  3. 3

    Vyšľaháme sabayon zo žĺtkov, z práškového cukru, deci bieleho vína v oválnej mise nad parou. Na záver do peny pridáme trochu škorice a penou dekorujeme hrušku. Môžeme ozdobiť aj karamelom.

  4. 4

    Náš tip: Hrušku môžeme naplniť gaštanovým pyré, gaštany sa tiež hodia k divine.

Diskusia k receptu

adkas
mnaaaaaaam, taketo ja mozem:) a velmi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia