Marinovaná hruška so škoricovým sabayonom
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 9. marca 2012
Foto: Marek Velček
Postup
-
1
Kryštálový cukor rozpálime na panvici na karamel, podlejeme červeným vínom, pridáme celú škoricu, pomarančovú kôru, trošku pomarančového likéru, hrušku očistíme, rozpolíme, vydlabeme a varíme asi 40 minút. Necháme ju vychladiť vo víne, aby chytila peknú farbu.
- 2
Po vybratí hrušky víno zredukujeme, môžeme pridať trošku masla na zahustenie a vínom podlejeme hrušku.
- 3
Vyšľaháme sabayon zo žĺtkov, z práškového cukru, deci bieleho vína v oválnej mise nad parou. Na záver do peny pridáme trochu škorice a penou dekorujeme hrušku. Môžeme ozdobiť aj karamelom.
- 4
Náš tip: Hrušku môžeme naplniť gaštanovým pyré, gaštany sa tiež hodia k divine.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu