Foto: lubisthemple
Niečo pre čokoholikov.
40 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku, soľ, kakao, 50 g cukru a maslo.
-
2
1 žĺtok vyšľaháme s citrónovou šťavou, vylejeme ho do múkovo-kakaovo-maslovej zmesi a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky na 30 minút.
-
3
Medzitým nastrúhame čokoládu.
-
4
Hrušky ošúpeme, rozkrojíme na polovice, vyberieme jadierka a pokrájame na pásiky, tak, aby sa polovičky hrušiek nerozpadli.
-
5
Druhý žĺtok a vajce rozšľaháme so šľahačkovou smotanou.
-
6
Cesto rozvaľkáme a vložíme do formy. Nastrúhanú čokoládu nasypeme na cesto. Hrušky poukladáme na čokoládu a polejeme ich smotanovo-vajíčkovou zmesou. Posypeme zvyšným cukrom.
-
7
Pečieme v rúre predhriatej na 180°C 40 - 50 minút.
-
8
Dobrú chuť :)
pridávam k svojim obľúbeným
Včera mal na oslave úspech,zjedli by sa veru aj dva:-)
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.