Foto: nikola166
Tento recept mám od mojej kolegyne - tety Katky :) dnes som koláč upiekla, možno nie je najkrajší, ale o to lepšie chutí.....
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
320 g |
|
160 g |
|
160 g |
|
2 ks |
|
asi 8 ks zrelé |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
200 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Čoko poleva: | |
160 g |
|
160 g |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 KL |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
-
2
hotovo :)
-
3
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a navrstvíme plnku.
-
4
Plnka: všetky uvedené prísady spolu vymiešame.
-
5
Na plnku husto poukladáme očistené, pokrájané hrušky a posypeme vanilkovým cukrom.
-
6
Dáme piecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla asi 30 minút.
- 7
Po upečení polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravíme tak, že nad parou vymiešame všetky uvedené suroviny. Výhodou tejto polevy je, že sa nikdy nebude lámať :)
- 8
Mandľové lupienky opražíme na suchej panvici a posypeme nimi ešte teplý koláčik.
- 9
.... a už len čakáme kým nám stuhne. Asi po hodine môžeme servírovať :) Cesto je prvý deň trocha tvrdé, takže odporúčam krájať až na druhý deň. Ale u nás by do druhého dňa aj tak nevydržal. Dobrú chuť !
- 7
Diskusia k receptu