Hruška varená v červenom víne s vanilkovým krémom
Foto: peterbee
5
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do kastrola nalejeme víno,pridáme škoricovú koru,klinčeky,kryštálový cukor a spolu povaríme cca 10 minút.Medzitým si ošúpeme hrušky škrabkou na zemiaky tak,aby si hrušky zachovali svoj tvar.Vložíme ich do vriaceho vína a varíme cca 10 minút(čas varenia závisí aj od velkosti hrušiek).Dávame pozor aby hrušky neboli príliš rozvarené,ale pevné a zároven makké.
- 2
V kovovej miske zmiešame smotanu s kryštálovým cukrom,vaječnými žltkami, vyškrabanými vanilkovými semiačkami a vyšlaháme metličkou v horúcom vodnom kúpeli tak,aby nám vzikol hustý hladký krém.
- 3
Hrušku servírujeme teplú s vanilkovým krémom a ozdobíme čerstvou matou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu