Hrušková torta fotorecept

alexola - fotkaalexola, 16. októbra 2011
Hrušková torta (fotorecept)
Foto: alexola

Pridávam odskúšaný recept z knihy Recepty zo života, mierne upravený, s využitím sezónneho ovocia. Krásne hrušky nám nabalila babka, preto som jej (aspoň) jeden Zobraziť celý popisPridávam odskúšaný recept z knihy Recepty zo života, mierne upravený, s využitím sezónneho ovocia. Krásne hrušky nám nabalila babka, preto som jej (aspoň) jeden kúsok zachránila :) Hrušková torta uspokojí chuťové poháriky aj tých náročnejších...

6-12
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 175 °C

Suroviny

Koprus:
4 ks
4 PL teplá
150 g
1 ks
60 g
110 g
1 ks
30 g
Plnka:
200 ml
250 ml
1 ks
1 PL
40 g
1 ČL
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme s teplou vodou na pevný sneh a pridáme cukor, šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne prišľaháme žĺtky, múku s kypriacim práškom a mleté orechy....

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...a kakao (ja som použila menšie množstvo, pretože mám s týmto svojim kakaom už isté skúsenosti)

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravené "bublinkujúce" cesto :) .....

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    .... vylejeme do väčšej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. RADA Z VARECHA.SK, od (myslím, že od sovka62), ako upiecť rovný korpus- liať cesto len do stredu formy, nezarovnávať, neutlapkávať - funguje to, odskúšané už viackrát :)

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vrchnú časť korpusu zrežeme (max. 0.5cm) a omrvinky si odložíme.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyšľaháme šľahačkovú smotanu, primiešame kyslú smotanu, neochucujeme ničím. Tento základný "krém" natrieme na pripravený korpus- použijeme asi jednu tretinu.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hrušky ošúpeme (v originál recepte je použitý hruškový kompót-takže kľudne použite aj vy), v konečnom dôsledku som použila na tortu iba jednu veľkú hrušku.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakrájané hrušky navrstvíme na korpus potretý časťou plnky.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do zvyšku základnej smotanovej hmoty vmiešame rozdrobenú vrchnú časť korpusu a mleté orechy, práškový a vanilkový cukor a túto natrieme na vrstvu hrušiek.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Povrch posypeme mletou škoricou.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    pohľad zboku- po odstránení obruče tortovej formy

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávame k ďalším kuchárskym knihám... :)

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

pivonka
Určite je výborná, domnievam sa, že ľahká (tým nemyslím náročnosť práce).
lyali
Túto robievam aj ja - nám veľmi chutí :-) A teraz v sezóne hrušiek sa na ňu už teším :-) Navyše ju cítiť po orechoch, vonia po škorici - cítim ju až sem :-)
diabambulka
pekný recept a tá kombinácia hrušiek a orechov, no božská. Pekne si receptík spracovala a veru v špajzi sa na mňa usmievajú zavárané hrušky :-)))
dorisa
Pekný recept, hrušky milujem, mňam. Ukladám do KK.
ola111
Pekná tortička a kde ešte sú orechy a škorica,neodolám:-)))
cica2
musí chutiť úžasne, krásne spracovaný recept!:)
klaura
krásna a určite aj dobrá tortička ... ukladám si ... toho roku bolo hrušiek dosť ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia