Foto: alexola
Pridávam odskúšaný recept z knihy Recepty zo života, mierne upravený, s využitím sezónneho ovocia. Krásne hrušky nám nabalila babka, preto som jej (aspoň) jeden Zobraziť celý popisPridávam odskúšaný recept z knihy Recepty zo života, mierne upravený, s využitím sezónneho ovocia. Krásne hrušky nám nabalila babka, preto som jej (aspoň) jeden kúsok zachránila :) Hrušková torta uspokojí chuťové poháriky aj tých náročnejších...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Koprus: | |
4 ks |
|
4 PL teplá |
|
150 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
110 g |
|
1 ks |
|
30 g |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
40 g |
|
1 ČL |
|
1-2 ks |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme s teplou vodou na pevný sneh a pridáme cukor, šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.
-
2
Postupne prišľaháme žĺtky, múku s kypriacim práškom a mleté orechy....
-
3
...a kakao (ja som použila menšie množstvo, pretože mám s týmto svojim kakaom už isté skúsenosti)
-
4
Pripravené "bublinkujúce" cesto :) .....
-
5
.... vylejeme do väčšej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. RADA Z VARECHA.SK, od (myslím, že od sovka62), ako upiecť rovný korpus- liať cesto len do stredu formy, nezarovnávať, neutlapkávať - funguje to, odskúšané už viackrát :)
-
6
Vrchnú časť korpusu zrežeme (max. 0.5cm) a omrvinky si odložíme.
-
7
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu, primiešame kyslú smotanu, neochucujeme ničím. Tento základný "krém" natrieme na pripravený korpus- použijeme asi jednu tretinu.
-
8
Hrušky ošúpeme (v originál recepte je použitý hruškový kompót-takže kľudne použite aj vy), v konečnom dôsledku som použila na tortu iba jednu veľkú hrušku.
-
9
Nakrájané hrušky navrstvíme na korpus potretý časťou plnky.
-
10
Do zvyšku základnej smotanovej hmoty vmiešame rozdrobenú vrchnú časť korpusu a mleté orechy, práškový a vanilkový cukor a túto natrieme na vrstvu hrušiek.
-
11
Povrch posypeme mletou škoricou.
-
12
pohľad zboku- po odstránení obruče tortovej formy
-
13
Podávame k ďalším kuchárskym knihám... :)
Diskusia k receptu