Hruškové Mille-feuille s nakladanými orechmi

Rastislav Krampl
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Hruškové Mille-feuille s nakladanými orechmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 balíček
3 ks (najlepšie nezrelé Williams)
4 PL
50 g, teplé
0,2 g
100 ml
2 plátky
150 ml
50 g (alebo crème fraîche)
4 ks (možno nahradiť orechovým krokantom)




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, preložíme na papier na pečenie, potrieme maslom a vysypeme navrch 2 PL kryštálového cukru. Plát zakryjeme znovu papierom na pečenie a zaťažíme. Pečieme pri 190°C asi 10- -15 min., dáme vychladnúť.

  2. 2

    Ošúpané hrušky si rozrežeme na osminky a vyrežeme aj jadrovník. V kastróle roztopíme 2 PL cukru na svetlejší karamel, zalejeme bielym vínom a necháme povrieť, pridáme šafran a hrušky. Zľahka povaríme, najkrajších 16 kúskov hrušiek povyberáme na tanier, ostatné spolu s vzniknutou šťavou rozmixujeme na hladkú dreň. Z vopred namočených plátkov želatíny vytlačíme zbytočnú vodu a necháme roztopiť v ešte teplej dreni.

  3. 3

    Šľahačku vyšľaháme. Vychladnutú dreň zmiešame s mascarpone a zľahka spojíme so šľahačkou. Vzniknutý krém odložíme na chladné miesto.

  4. 4

    Plát upečeného cesta nakrájame na 12 rovnakých kúskov. Na stred taniera položíme prvý plát, naň dáme 4 kusy skaramelizovanej hrušky, potom vrstvíme ďalší plát, ktorý pokryjeme krémom, potom vrstvíme ďalší plát, ktorý ozdobne dokončíme krémom. Okolo rezu rozložíme polené nakladané orechy.

Diskusia k receptu

karolka
Vynikajúca kombinácia, musí to byť dobré, sú tam samé dobré veci
jarunka
Ako mala stavebnica, ktoru je luto zburat. Um nakladane orechy, musi to byt dobre.
ethanel
Krásna prezentácia a ... už som to jedol a musím povedať že to chutí výborne
karolka
Vynikajúca kombinácia, musí to byť dobré, sú tam samé dobré veci
jarunka
Ako mala stavebnica, ktoru je luto zburat. Um nakladane orechy, musi to byt dobre.
ethanel
Krásna prezentácia a ... už som to jedol a musím povedať že to chutí výborne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia