Hruškové Mille-feuille s nakladanými orechmi
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
1 balíček |
|
3 ks (najlepšie nezrelé Williams) |
|
4 PL |
|
50 g, teplé |
|
0,2 g |
|
100 ml |
|
2 plátky |
|
150 ml |
|
50 g (alebo crème fraîche) |
|
4 ks (možno nahradiť orechovým krokantom) |
|
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm, preložíme na papier na pečenie, potrieme maslom a vysypeme navrch 2 PL kryštálového cukru. Plát zakryjeme znovu papierom na pečenie a zaťažíme. Pečieme pri 190°C asi 10- -15 min., dáme vychladnúť.
- 2
Ošúpané hrušky si rozrežeme na osminky a vyrežeme aj jadrovník. V kastróle roztopíme 2 PL cukru na svetlejší karamel, zalejeme bielym vínom a necháme povrieť, pridáme šafran a hrušky. Zľahka povaríme, najkrajších 16 kúskov hrušiek povyberáme na tanier, ostatné spolu s vzniknutou šťavou rozmixujeme na hladkú dreň. Z vopred namočených plátkov želatíny vytlačíme zbytočnú vodu a necháme roztopiť v ešte teplej dreni.
- 3
Šľahačku vyšľaháme. Vychladnutú dreň zmiešame s mascarpone a zľahka spojíme so šľahačkou. Vzniknutý krém odložíme na chladné miesto.
- 4
Plát upečeného cesta nakrájame na 12 rovnakých kúskov. Na stred taniera položíme prvý plát, naň dáme 4 kusy skaramelizovanej hrušky, potom vrstvíme ďalší plát, ktorý pokryjeme krémom, potom vrstvíme ďalší plát, ktorý ozdobne dokončíme krémom. Okolo rezu rozložíme polené nakladané orechy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu