Foto: tinca
Túto tortu piekla jedna dievčina v dueli u p.Magálovej. Zožala toľko slávy od poroty, že si recept vypýtali aj profesionálni kuchári medzi inými aj Zobraziť celý popisTúto tortu piekla jedna dievčina v dueli u p.Magálovej. Zožala toľko slávy od poroty, že si recept vypýtali aj profesionálni kuchári medzi inými aj myslím, že sa volá p.Pospíšil, ktorý je mimochodom držiteľom michelinovej hviezdy. Nakoplo ma to a musela som ju vyskúšať.
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
125 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
|
|
3-4 ks podľa veľkosti |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny.
-
2
Hrušky očistíme a po dĺžke nakrájame na mesiačiky. Tortovú formu vymastíme vysypeme polohrubou múkou a celé dno pokryjeme hruškami.
-
3
Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme roztopené maslo a postupne zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Cesto vylejeme na hrušky a pečieme v predhriatej rúre cca 45 minút pri 175 st.C,ja mám elektrickú. RADA NAVYŠE: tortu pečte ne druhej koľajničke odspodu a vrch prekryte alobalom, lebo je to veľmi jemné cesto a má tendenciu v strede stmavnúť. Ja som prišla na to počas pečenia, takže sa nič nestalo! Nečudujte sa, že doba pečenia je dlhšia,ale treba tých 45 minút.
-
4
Necháme vychladnúť a vyklopíme na podnos čím bude cesto dole a hrušky navrchu. Povrch torty mierne zaprášime mletou škoricou.
-
5
..a môžeme sa hostiť. Dobrú chuť! Myslím si,že sa môže použiť aj iné ovocie, ak niekto hrušky nemôže tak napr. jablká. Mne však táto s hruškami veľmi chutila.
Hrusky su jemne ,netreba ich karamelizovat...jablka sa ukladaju do skaramelizovaneho cukru ,az potom sa zaleju cestom....