Hrušková torta fotorecept

tinca - fotkatinca, 26. novembra 2011
Hrušková torta (fotorecept)
Foto: tinca

Túto tortu piekla jedna dievčina v dueli u p.Magálovej. Zožala toľko slávy od poroty, že si recept vypýtali aj profesionálni kuchári medzi inými aj Zobraziť celý popisTúto tortu piekla jedna dievčina v dueli u p.Magálovej. Zožala toľko slávy od poroty, že si recept vypýtali aj profesionálni kuchári medzi inými aj myslím, že sa volá p.Pospíšil, ktorý je mimochodom držiteľom michelinovej hviezdy. Nakoplo ma to a musela som ju vyskúšať.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

125 g
70 g
1 ks
150 g
1 ks
2 ks
3-4 ks podľa veľkosti
 na vymastenie formy
  na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrušky očistíme a po dĺžke nakrájame na mesiačiky. Tortovú formu vymastíme vysypeme polohrubou múkou a celé dno pokryjeme hruškami.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme roztopené maslo a postupne zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Cesto vylejeme na hrušky a pečieme v predhriatej rúre cca 45 minút pri 175 st.C,ja mám elektrickú. RADA NAVYŠE: tortu pečte ne druhej koľajničke odspodu a vrch prekryte alobalom, lebo je to veľmi jemné cesto a má tendenciu v strede stmavnúť. Ja som prišla na to počas pečenia, takže sa nič nestalo! Nečudujte sa, že doba pečenia je dlhšia,ale treba tých 45 minút.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme vychladnúť a vyklopíme na podnos čím bude cesto dole a hrušky navrchu. Povrch torty mierne zaprášime mletou škoricou.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..a môžeme sa hostiť. Dobrú chuť! Myslím si,že sa môže použiť aj iné ovocie, ak niekto hrušky nemôže tak napr. jablká. Mne však táto s hruškami veľmi chutila.

    Hrušková torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dorisa
Pekný koláčik, hruškové a jablkové sú mňam.
sneica
vyborne...velmi sa mi paci a iste chuti ...a ako stale krasne foto...:)
babav
Krasna je a urcite aj fajnova.Mas pravdu s inym ovocim..jablkami,ananasom... " up side down cake".
Hrusky su jemne ,netreba ich karamelizovat...jablka sa ukladaju do skaramelizovaneho cukru ,az potom sa zaleju cestom....
cica2
úvodné foto je krásne, tortička sa ti vydarila:) Musí byť svieža, také mám velmi rada...kk
ajula
Práve pečenie tejto torty som videla v spomínanom dueli. Recept som si hneď stiahla.
zirafninka1
Videla som akurat zaver tej relacie.. ako kolac vsetci chvalili. Naozaj bol taky mnam? vyzera krasne.
1x pamar
malusa
Piekla som ho tiez a odporucam,je vynikajuci!
nochenight
Túto tortu sme robili už niekoľkokrát, ale ani raz sa nepodarila. Vždy sa maslová tekutina od torty oddelila a iba časť cesta bola upečená, napriek dodržaniu uvedeného postupu, doby a teploty pečenia. Teraz si kontrolujem, či recept je správny a veru je. Neviete poradiť v čom môžeme robiť chybu? Torta je aj napriek tomuto nezdaru vynikajúca a nevzdávame sa :)
tinca
@nochenight ja som ju robila viackrát a vždy sa mi vydarila. Jedine čo môžem poradiť dobre vyšľahať vajíčka s cukrom, maslo skús pridávať pomaličky a stále šľahaj. No a potom už ako píšem. Dúfam,že už sa ti vydarí.
ebaka
práve sa pečie,recept je ľahký a tortička bude prudko jedlá ....aspoň dúfam,díík za rcp
labuska
Totričky vyzerá fantasticky a tak som ju šla pripravit... a hned som ju dokašlala.... včera mi manžel kúpil novú váhu ,lebo tá stará už vypoveávala a ešte som ju pri zaváraní neštastne rozbila.. a nová má funkciu tara ... čiže môžme všetky suroviny vážit naraz v jednej miske a ja hlupa som navážila cukor z mukou a zistila som až neskôr že to bolo treba rozdelit... horšie ako by som bola začiatočník... no nič v zufalstve som skusila vyšlahat vajíčka a postupne na striedačku prišlahávat sypke suroviny v kope na striedačku z rostopeným maslom... spravilo sa mi krásne vláčne cesto a tak som to šupla na hrušky a čakám či som torte velmi neublížila.... už sa pečie... tak prosím držte palce
labuska
tortička bola super, idem piecť ešte jednu... je pravda že dlho to v rure vyzeralo že sa neupečie ale nechala som ju presne stanovený čas a upiekla sa a bola lahodná neublížilo jej ani to že som omylom zmiešala cukor z mukou...
tinca
@labuska , ja toto cesto na korpus používam aj keď pečiem s iným ovocím napr.jablká, černice, mne sa hrozne páči. Teším sa, že to vyšlo:)
luss44
milá @Tinca ďakujem za rcp, dnes som ho piekla, napadalo nám dosť hrušiek tak som hľadala nejaký rýchly rcp. Formu som vytrela maslom a jemne vysypala trstinovým cukrom. Do cesta som preto dala už len 80g cukru, nabudúce dám aj citrónovú kôru pre kyselkavejšiu chuť. Vyšiel super a je chutný.


tinca
@luss44 teda vyšla ti perfektne,teším sa že ťa rcp zaujal.To cesto je výborné,kľudne môžeš použiť aj iné ovocie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia