Hruškový koláč fotorecept

elekra - fotkaelekra, 11. decembra 2011
Hruškový koláč (fotorecept)
Foto: elekra

Mala som strašnú chuť na niečo sladké......

6-8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200-175 °C

Suroviny

1 ks
6-8 ks
50-100 g
150-200 g
50 g
za hrsť
1 ks




Postup

  1. 1

    Hrušky očistíme , prekrojíme na štvrtinky a pokvapkáme šťavou z citróna, aby nezhnedli. Na panvici si rozpustíme maslo, dáme naň nachystané hrušky a pomaly podusíme.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme kryštálový cukor a pomaly dusíme, až sa vytvorí karamel. Pridáme za hrsť hrozienok a postrúhanú citrónovú kôru z jedného citróna.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si z lístkového cesta vyvaľkáme kruh trochu väčší ako máme formu na pečenie. Orestované hrušky preložíme do formy, posypeme trstinovým cukrom

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a prikryjeme vyvaľkaným cestom tak, aby bola celá forma uzavretá.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 200°C asi na 15 až 20 minút .

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme do ružova. Upečený koláč necháme 5-10 minút postáť.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom vyklopíme na podnos

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a podávame. Manželova porcia

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a moja porcia ešte posypaná práškovým cukrom.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

smajliqa
jednoduche a isto vyborne... ale som sa aj zlakla v prvom momente, to vyzera na tom jednom obrazku ako cerviky :D
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia