Pečená prepelica na škoricových hruškách

Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 21. novembra 2011
Pečená prepelica na škoricových hruškách
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

4 ks
2 ks
200 ml
5 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.

  2. 2

    Do výpeku pridáme najemno nakrájanú šalotku, na kocky nakrájané hrušky, maslo a biele víno, dochutíme škoricou, soľou a mletým korením.

Recept je zaradený do kategórií:
Prepeličie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Divina

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Som rada, že sa tu nájdu aj takéto recepty. Dostala som od známych asi 50 ks prepeličiek a dobre som nevedela čo s nimi. Priebežne som už 20 ks spracovala a nové recepty priam "hltám"!!!!!!!!Ďakujem a ukladám.
@anajka , nechceš nejaké prehodiť "cez plot"? Ty sa máš, ja som prepelicu nevidela ani nepamätám,odkedy zomrel otec-polovník a to je už celé štvrťstoročie.
veľmi dobrý recept... normálne by som si teraz na tom pochutila