Foto: palokuchki
V tomto kolaci sa dobre spajaju chute zazvoru, melasy a hrusiek. Recept som nasla na internete.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pouzila som cervene hrusky Williams. Hrusky som umyla a nakrajala na osminky.
-
2
Do rozpustenej polovicky masla som pridala polovicku cukru a miesala som to pokym sa vsetok cukor rozpustil.
-
3
Do masla s cukrom som pridala nakrajane hrusky.
-
4
Hrusky som opekala na masle z obidvoch stran asi 5 minut.
-
5
Na dno okruhlej formy priemeru 22cm som polozila papier na pecenie a na papier som poukladala opecene hrusky.
-
6
Zbytok masla som vymiesala so zbytkom cukru do penista. K maslu som pridala melasu a zlaty sirup.
-
7
Pouzila som tuto melasu. Chut melasy a zlateho sirupu dava tomuto kolacu jeho typicku chut. Ak ale nemate melasu alebo sirup mozete ich nahradit medom.
-
8
Najprv som vymiesala maslo s melasou. Potom som za staleho miesania pridala vajicka.
-
9
Kandizovany zazvor som si pokrajala na male kusky. Moze sa pouzit aj cerstvy struhany zazvor, vtedy staci 1PL.
-
10
V muke som si najprv rozmiesala sodu bikarbonu, skoricu a zazvor.
-
11
K muke som potom pridala maslo s melasou a jogurt.
-
12
Mixerom na najmensej rychlosti som vsetko spolu premiesala.
-
13
Cesto som opatrne vyliala na hrusky a rozotrela do rovna.
-
14
Kolac som piekla vo vyhriatej rure 160C 60 minut. Doba pecenia zalezi od rury. Cas pecenia moze byt aj 10 minut viacej alebo menej. Treba cesto skusit sparadlom. Upeceny kolac som nechala vo forme asi 10 minut, az potom som ho vyklopila na tanier.
-
15
Do masla s cukrom co mi zostalo po oprazani hrusiek som priliala smotanu a nechala som to prevriet. Nemam fotku uz aj s tou smotanou. Zabudla som to odfotit. Tymto sirupom som poliala upeceny kolac.
-
16
Tiez je chutne poliat tymto sirupom aj jednotlive porcie a kto chce, moze si este pridat aj slahacku.
Diskusia k receptu