Hruškový koláč fotorecept

klaura - fotkaklaura, 11. novembra 2011
Hruškový koláč  (fotorecept)
Foto: klaura

Dnes nás navštívila mlsná ... a že čo rýchlo ku kávičke. Tak som vymyslela tento koláčik ... Viem, nič zvláštne, ale chutil ... Zobraziť celý popisDnes nás navštívila mlsná ... a že čo rýchlo ku kávičke. Tak som vymyslela tento koláčik ... Viem, nič zvláštne, ale chutil ... a možno inšpiruje aj vás ... :)

8
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
180 g
1 ks
100 g
50 g /nemusia byť/
1 ks
1 dl
180 g
1 ks
3-4 ks, zrelé




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, šťavu a kôru z jedného citróna

    Hruškový koláč  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vanilkový cukor, kokos, hrozienka a polhrubú múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili a vysypali hrubou múkou.

    Hruškový koláč  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    3-4 hrušky očistíme a nakrájame na mesiačiky.

    Hruškový koláč  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme ich na cesto.

    Hruškový koláč  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A upečieme ... necháme vychladnúť ... a potom už len papáme ... :)

    Hruškový koláč  (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

nazarboncuk
že nič zvláštne, podľa mňa je úžasný, rozmýšľam, že si ho rovno zajtra upečieme. aked sa tak na neho dívam, tak možno aj teraz hneď! :D
dorisa
Takéto koláče máme radi, jednoduché a krásne.
babav
Pekny iste aj chutny kolacik ...... hruskova bublanina;-)
akeber
aj u nás prebýva mlsná , preto si recept uložím...páči sa mi....niekedy už fakt neviem čo ? upiecť....:-)
klaura
Ďakujem vám za milé komenty ... :)
nabudúce dám navrch viac hrušiek ... a dá sa urobiť aj s jablkami a škoricou .... prajem všetkým pekný víkend ...
vavan
nádherná superrýchlovka, aj tebe krásny víkend
tatranka
Pekný ovocný koláč.Vždy sa teším na tvoj recept.Jednoché a chutné.
tinca
@klaura pekný koláčik, len tá cena hrušiek v marketoch je závratná
jamarlen
dalo by sa znížiť množstvo oleja, veď kokos je olej sám...?
vierik
Veruže je krásny aj koláčik aj smajlík...:-)
klaura
Yvettka, aký krásny smajlík ... :)
@tinca - tieto sú zo záhrady, ale ano, sú veľmi drahé - vtedy je po ruke kompót ... @jamarlen ten olej tam treba ... kokos je sušený a až toľko oleja neobsahuje ... ale veď vyskúšaj ...
anaska
Veľmi dobrý nápad: hrušky do bublaniny. Aj Tebe krásny zvyšok víkendu.
cica2
Laurika gratulujem, užite si krásny večer, teším sa s tebou:D
dorisa
Blahoželám k výhre, zaslúžila si si. Uži si degustačný večer.
marianne69
Blahozelam,krasny kolacik,nech sa ten degustacny vecer vydari a vychutnanie francuzskej kuchyne stoji za to:-)
klaura
ďakujem za gratulácie, teším sa ... :)
nazarboncuk
robila som koláčik včera len som namiesto hrušiek dala nektarinky a do cesta troška sušených brusníc a limetkovej kôry a štavy. Je to výborne cesto, a ten kokos to všetko krásne prevonia. Vďaka za inšpiráciu @klaura :)
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.
anina6
Prave sa pecie kolacik, cakam za vysledkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia