Hruška Alaska fotorecept

adkas - fotkaadkas, 28. apríla 2012
Hruška Alaska (fotorecept)
Foto: adkas

Hruska varena v cervenom vine, plnena pomarancovo-orechovou plnkou obalena v snehovom kabatiku. Krasny a chutny dezert. K tomu vari ani netreba viac slov.

2
porcie
45 minut minút
príprava
7 minút
na 190 °C

Suroviny

2 ks radsej tvdrsie
300 ml
1 ks
3 ks
1/2 KL
2 ks
4 PL
  stipka
okrem toho:
2 okruhle  na podlozku
na plnku :
1-2 PL ( mandle, lieskovce))




Postup

  1. 1

    hrusky ocistime, opatrne malou lyzickou vyberieme jadrovnik

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    orechy pomelieme, pridame kandizovane ovocie (mozete posekat v mixeri) ja som pridala trochu amaretta

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    hrusky uvarime vo vine s anizom, klincekami a skoricou. Varime cca 15 minut, podla toho ake tvrde hrusky mame. Pozor, nerozvarit! Pocas varenia obraciame , aby boli rovnomerne uvarene z kazdej strany. Vino nechame vyredukovat, kym nezhustne. Mozeme pridat 1 PL cukru

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uvarene hrusky

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hrusky naplnime plnkou

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    bielka vyslahame so stipkou soli , pridame 4 PL krystaloveho cukru a vyslahame tuhu penu. Pomocou cukrarskeho vrecka nanesieme vyslahanu penu na naplnene hrusky a prelozime do zapekacej misy vylozenej papierom na pecenie. Zapekame v rozohriatej rure cca 5- 7 minut pri teplote 190 stupnoch C

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    v reze

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pred podavanim mozeme poliat omacku z vina alebo pridat kopcek zmrzliny

    Hruška Alaska (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

cica2
nádhera!!! To musí byť mňamkové :-))
tatranka
Už to mám uložené.Je to ukážka peknej a fajnej dobroty.
adkas
dakujem velmi pekne za komentariky. Aj mna tento receptik velmi zaujal a ked som ho vyskusala, nebol dovod nepodelit sa s nim:))
evusik
to musí byť dobrotka :-) krásne foto...
katkat
krasne!:) v poslednej dobe sa tu zienky tak prekonavaju, ze skoro kazdy recept mi pripada ako od profi kuchara :)
martamm
Krasne na pohlad a urcite chutovo vynikajuce... ukladam
violetacamorova
Tak to je naozaj super, najprv som si myslela, že opäť recept od nejakého šéfkuchára, ale toto je ešte lepšie, lebo oni neodpovedajú na komentáre chichi :)
adkas
@katkat dakujem. mas pravdu, niektore dievcence podavaju viac nez profesionalne vykony. Ja som len uplny amater a tento dezert nie je vobec narocny. dakujem vsetkym za mile komentariky a je mi potesenim, ze vas dezertik zaujal
irenaw
to je naozaj dezert ako z rozprávky, krása
galka01
Nechala by som sa kľudne pozvať na takúto dobrotu a samozrejme kávičku k tomu.....výborné foto a slinky mi tečú kade tade...
adkas
dievcence dakujem , velmi ma tesia vase mile komentariky. @galka1 ked budes mat cestu okolo, rada ta privitam:)))
janger
@adkas , aj ja casto hrusky varievam, su tu na to specialne sorty. Podavaju sa ako priloha. Ale na takyto krasny sposob, ako si spravila ty, tak to som este nevidela. Velmi pekne :-).
lia66
WAW-mňááám, vyskúšam...krásny rcp!!!...taká otázočka-z akých hrušiek si to robila?...ja by som asi z tých červených(tie sú najsam do takýchto "dezertov")...ale sa mi nezdá, že sú to oni...či?
adkas
@janger dakujem velmi pekne. Ja hrusky miluje v kazdej podobe. Neviem presne aka sorta to bola, ale vyberala som take tvrdsie.
adkas
@lia66 uz ako som spominala v predchadezajucom komentari, neviem aka to bola odroda. Hlavne som vyberala take tvrdsie:)))) nie, neboli cervene, ale pekne svetlucko zelenkave:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia