Shrekov závin

ailuj82 - fotkaailuj82, 4. novembra 2011
Shrekov závin
Foto: ailuj82

Preto Shrekov, lebo farba je trochu do zelena a na prvý pohľad je to trochu zvláštne... Výborná kombinácia chutí...

2 záviny
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
125 g
120 g
3-4 PL
1 balíček
štipka
1 PL
1 čl
Plnka:
250 g
4-5 ks
hrsť
  na potretie




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, rozdelíme na 2 časti,

    Shrekov závin - obrázok 1
  2. 2

    rozvaľkáme na tenko, poukladáme očistené, na plátky nakrájané hrušky, pridáme pokrájaný syr, posypeme orechami a zvinieme.

    Shrekov závin - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom s troškou studenej vody a upečieme vo vyhriatej rúre.

    Shrekov závin - obrázok 3
  4. 4

    Podávame vychladnuté...

    Shrekov závin - obrázok 4

Diskusia k receptu

danculka
Od zelenej to má ďaleko, ale výstižný názov...dobré..
danielas
Takéto ja môžem.Hrušky orechy a plesnivý syr-záruka vyváženej chute.Ukladám. Díky za dobrý nápad
evusik
práve som rozmýšľala čo s hruškami, ktoré mím doma.... kombinácia hrušiek, plesňového syra a orechov sa mi páči, vyskúšam :-)
ancicka
Stojí za vyskušanie.hrušky so syrom,to som zvedavá na tu chuť.KK
ailuj82
Je to zaujímavá, ale dobrá kombinácia. Aj to cesto :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia