Hrušková štrúdla fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 29. augusta 2011
Hrušková štrúdla (fotorecept)
Foto: rennatte
30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

1 ks
6 ks
4 PL
2 ks
2 PL
2 PL
1 ks
200 g
150 g




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Naznačíme stred, kam pôjde plnka a okraje šikmo narežeme.

    Hrušková štrúdla (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrušky očistíme a nastrúhame, osladíme kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme hrozienka, navrstvíme/bez šťavy/ do stredu cesta, posypeme strúhankou a striedavo prekladáme narezané časti cesta. Do šťavy, ktorá zostala z hrušiek pridáme mak a práškový cukor, ak treba zahustíme strúhankou a tak isto pokračujeme na druhý plát cesta.

    Hrušková štrúdla (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto pripravené štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom.

    Hrušková štrúdla (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi 20 min.

    Hrušková štrúdla (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté štrúdle nakrájame a pocukrujeme.

    Hrušková štrúdla (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

danculka
Pekná štrúdľa a hlavne tá maková,hrušky tiež nemusia byť zlé,mám rada ich chuť....
tetrisss
Hruskovu som este nejedla, ale vyzeraju super a hrusky mi padaju...
evanaaa
Vypadá to, že hrušky sú v kurze. Málokedy sa na koláče používali, ale v poslednom čase ako sledujem recepty, sú dosť využívané, ale sa nedivím, veď aj hrušky sú dobré ovocie nie len na jedenie. A tvoje štrudle sú aj esteticky spracované, iste chutné.
3sandra3
nejedla som ešte hruškovú štrúdľu.... vyzerá krásne
sazuna
vau, fantasticky to vyzera a je to jednoduche, definitivne to vyskusam :o)
douglas
Ten recept mi spadol priamo z neba!!! Nieco podobne som potrebovala najst, pretoze hrusiek na strome je pozehnane. Krizenie cesta na topu je velmi esteticke. Chvalim a dakujem za inspiraciu.
evia
nikdy ma nenapadlo, že aj takto by som mohla poskladať koláč z lístkového cesta, je to krásne a určite aj veľmi chutné, si šikulka
elisticka
krasne strudlicky mnamky :-)) a hruskove musia byt fantasticke....
tedko
Veľmi pekné,aj to prekladané cesto sa mi páči,vyskúšam...
luciab
Toto urcite raz vyskusam, krasny postup prekladania cesta na strudlu. A strudle mame velmi radi.
marauder
Jednoduche, logicke, krasne a urcite aj chutne.... Konenecne recept, ktory ma nielen uputal, ale aj nadchol!!!! ;-D
douglas
Prave som dopiekla kolac s hruskovou naplnou, perfektnym krizenim na topu, len cesto som urobila podla svojho osvedceneho receptu, ktory som uviedla i na Vareche ako Jemny jablkovy kolac. Ine cesto by v nasej rodine asi nepreslo :). Kolac s prekrizenym topom vyzera skutocne velmi dobre a oku lahodi. Jednoducho palec nahoru!
sunnywoman
a koľko je toho listkoveho cesta? (aspoň plibližne nech viem ake balenie mam kupiť :))
memedik
Fantastická aj pekná akurat som ju dopiekla ďakujem super nápad s tym prekladanim :-)
kukulienka71
bombový nápad to prekladanie!aj to je praktickejšie,aj stokrát krajšie ako obyčajný závin!Ukladám,vyskúšam aj naslano aj nasladko.Ďakujem!*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia