Foto: rennatte
30
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Naznačíme stred, kam pôjde plnka a okraje šikmo narežeme.
-
2
Hrušky očistíme a nastrúhame, osladíme kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme hrozienka, navrstvíme/bez šťavy/ do stredu cesta, posypeme strúhankou a striedavo prekladáme narezané časti cesta. Do šťavy, ktorá zostala z hrušiek pridáme mak a práškový cukor, ak treba zahustíme strúhankou a tak isto pokračujeme na druhý plát cesta.
-
3
Takto pripravené štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
4
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi 20 min.
-
5
Vychladnuté štrúdle nakrájame a pocukrujeme.
jedno 500g balenie vyjde na dve štrudle
www.najpecenie.sk/sk/recept/hruskovy-zavin...