Ovocie na grile s medovým mascarpone

Ján Zlúky
šéfkuchár hotela Galileo v Donovaloch, 22. júla 2012
Ovocie na grile s medovým mascarpone
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
100 g
50 g
100 g
200 g




Postup

  1. 1

    Ovocie očistíme. Hrušky prekrojíme na polovice a zbavíme jadier. Melón prekrojíme na polovice, zbavíme jadier a šupky. Nakrájame na mesiačiky.

  2. 2

    Zmiešaním mascarpone, medu a nasekanej medovky pripravíme krém.

  3. 3

    Ovocie grilujeme namočené v kokosovom mlieku, obalené v škoricovom cukre na alumíniovej miske zakryté fóliou 30–40 minút.

Diskusia k receptu

medulienka122
keby to nepísal profík, tak neuverím : ovocie v alumíniovej/?/ miske 40 min.? však lekvár varím menej.. ináč to môže byť po trochu šetrnejšej úprave celkom dobrá "mňamka"
evanaaa
@medulienka122 , všetky tie jednorazové misky na grilovanie sú alumíniové, nevidela si, majú ich všade, najmä teraz.
Ale by som si toto dala, ak by ma pán šéfkuchár ponúkol hotovým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia