Recepty, kde je horčica
Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...
Pikantný šalát so šunkou
Tento dobrý recept pochádza od mojej mamy, keď nám ho ešte začala robievať keď sme boli ešte...
Vysmážaný tofu syr v horčicovej omáčke
Na tento recept ma inšpiroval známy TULI /Ivan Vojtek/ v jednej relácii v telke. Pripravujem ho...
Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...
Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...
Pečené kuracie stehná
Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny),...
Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...
Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...
Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...
Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...
Jednoduchý zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame
na...
Bravčové filety s omáčkou Preš
Panenku si nasolíme
aspoň 2 hodiny pred prípravou.
Takto pripravené
mäso dáme do pekáča
s olejom a dáme na 20...
Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme
na oleji,...
Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....
Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.
Vajíčková nátierka
Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.
Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...
Šunkovo–syrové rolky
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozkrojíme. Odstránime semienka. Potom ešte raz uhorku rozkrájame...
Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.
Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...
Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...
Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...
Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...
Šalát so surovej zeleniny a hrášku
Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.
Kaleráb v cestičku
Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom....
Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...
Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...
Kuracie prsia na provensalskom korení
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
Ružový šalát
Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta
zmäkla...

Pikantná teplá natierka
Tento recept som okukal od Slovenky žijúcej aj 30 rokov v Čechách. Je veľmi rýchly, ...

Pikantný šalát so šunkou
Tento dobrý recept pochádza od mojej mamy, keď nám ho ešte začala robievať keď sme boli ešte...

Vysmážaný tofu syr v horčicovej omáčke
Na tento recept ma inšpiroval známy TULI /Ivan Vojtek/ v jednej relácii v telke. Pripravujem ho...

Guláš z morčacieho mäsa
Morčacie mäso nakrájame na kocky ako na guláš. Šampiňóny očistíme, nasekáme nadrobno, pokvapkáme citrónovou...

Kura troch horčíc P. Mikulíka
Recept je od vychýreného kuchára herca Paľka Mikulíka. Žiaľ, už nie je medzi nami, ...

Pečené kuracie stehná
Zemiaky narežeme na kolieska, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny),...

Bažant po taliansky
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme...

Plnený poľovnícky rezeň
Nakrájané a naklepané rezne necháme odležať 2 – 3 hodiny. Po odležaní rezne osolíme, okoreníme,...

Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...

Námornícky guláš
Na masti rýchlo opečieme na kocky pokrájané mäso a slaninku. Potom pridáme nadrobno pokrájanú cibuľku a...

Jednoduchý zemiakový šalát
Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme ich, prelejeme studenou vodou a olúpeme. Po vychladnutí pokrájame na...

Bravčové filety s omáčkou Preš
Panenku si nasolíme aspoň 2 hodiny pred prípravou. Takto pripravené mäso dáme do pekáča s olejom a dáme na 20...

Kalerábový šalát s kuracinou
Kaleráby očistíme, nakrájame na kolieska a povaríme. Kuracie mäso nakrájame na rezance, opečieme na oleji,...

Pikantné croissanty
Lístkové cesto rozvaľkáme a potom z neho vykrojíme čo najväčší kruh pomocou okrúhlej formy alebo papierovej šablóny....

Maškrta s lososom
Vajcia uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť, olúpeme, rozpolíme a vyberieme žĺtky.

Vajíčková nátierka
Vajíčka necháme vychladnúť a potom ich nakrájame alebo postrúhame na hrubšom strúhadle.

Kuracia roláda so šampiňónmi
Kuracie prsia rozkrojíme na plát s hrúbkou asi 1 cm, naklepeme ho a posypeme soľou a...

Šunkovo–syrové rolky
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozkrojíme. Odstránime semienka. Potom ešte raz uhorku rozkrájame...

Carne Tartar de Mexicano
Mäso pomelieme, ostatné ingrediencie najemno posekáme a zmiešame.

Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

Zapečené bylinkové vajíčka
Vajíčka uvarené natvrdo ošúpeme a po dĺžke prekrojíme na polovicu. Lyžičkou opatrne vyberieme žĺtky, aby...

Kôprové kuracie ragú
Mäso na oleji upražíme, ochutíme ho soľou, korením, horčicou a kôprom a všetko dobre...

Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

Šalát so surovej zeleniny a hrášku
Hlávkový šalát nakrájame na rezančeky. Reďkovky a uhorku na tenké plátky a zmiešame s hráškom.

Kaleráb v cestičku
Cestíčko: vajcia vymiešame s hladkou múkou, soľou, korením, tymianom, horčicou a postrúhaným syrom....

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Hubové palacinky
Z prísad urobíme cesto, ktoré necháme 10 – 15 minút postáť. Na rozohriatom oleji upečieme...

Pečené filé
Filé umyjeme, osušíme a každé pokrájame na 4 kúsky. 3 PL oleja zmiešame spolu s...

Kuracie prsia na provensalskom korení
Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Do rozpáleného oleja na panvici hodíme trošku gyros korenia a...

Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...

Ružový šalát
Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla...