4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme rozpusteným tukom, podlejeme vývarom a pečieme. Pred dopečením k bažantovi pridáme kyslú kapustu, ktorú sme podusili s vývarom, prilejeme červené víno a dopečieme.
- 2
Upečeného bažanta rozštvrtíme a uložíme na misu. Kapustu zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali trochu múky a kl horčice.
- 3
Chvíľu podusíme, pridáme k mäsu a podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu