Bažant po taliansky

redakcia - fotkaredakcia, 7. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
150 g
0,5 kg
200 ml
1 téglik
2 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažanta očistíme, umyjeme, osolíme a prešpikujeme anglickou slaninou. Dáme ho do pekáča, potrieme rozpusteným tukom, podlejeme vývarom a pečieme. Pred dopečením k bažantovi pridáme kyslú kapustu, ktorú sme podusili s vývarom, prilejeme červené víno a dopečieme.

  2. 2

    Upečeného bažanta rozštvrtíme a uložíme na misu. Kapustu zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali trochu múky a kl horčice.

  3. 3

    Chvíľu podusíme, pridáme k mäsu a podávame s varenými zemiakmi alebo ryžou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre