Bravčové filety s omáčkou Preš

redakcia - fotkaredakcia, 23. septembra 2009
Bravčové filety s omáčkou Preš
Foto: Pravda
20-25 minút
príprava

Suroviny

800 g
200 g
4 dcl




Postup

  1. 1

    Panenku si nasolíme aspoň 2 hodiny pred prípravou. Takto pripravené mäso dáme do pekáča s olejom a dáme na 20 – 25 minút do vyhriatej rúry na 180 OC.

  2. 2

    Počas pečenia pripravíme omáčku Preš. Do menšieho hrnca dáme na oleji zľahka orestovať šampiňóny nakrájané na plátky, pridáme smotanu a krátko povaríme.

  3. 3

    Osolíme a ochutíme bielym mletým korením a ku koncu pridáme horčicu podľa chuti. Omáčku zahustíme podľa potreby škrobom rozrobeným vo vode.

  4. 4

    Mäso po upečení by malo byť šťavnaté, nie však krvavé. Takto upečené mäso nakrájame na filety a podávame na omáčke Preš. Ako prílohu môžeme odporučiť zemiakové placky.

Diskusia k receptu

Vymazať
celka
Bravčovou panenku má rád můj vnuk. Skusím mu ji udělat podle
Tvého receptu.
Vymazať
kuchticka
Zaujimavy recept, vdaka. Este som nerobila panenku so smotanou, takze bude na buduci vikend "bravcove filety s omaclou pres".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia