Vajcia v radostnej omáčke

zemo - fotkazemo, 10. novembra 2009
Vajcia v radostnej omáčke
Foto: zemo

Čo môže byť pre horúce, obnažené vajce na tvrdo radostnejšie, ako ochladiť sa v príjemnej omáčke a chladničke? Preto som takto recept nazval. Je to pohostenie pre návšetvu na spôsob ruských vajec. No úplne iné.

25 minút
príprava

Suroviny

10 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 KL
4 PL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si na tvrdo uvaríte 10 vajec. (Môže byť aj menej, u nás to robíme z jedného toho oného, čo sa v nich predávajú) Keď ich uvaríte, dajte ich oddýchnuť do studenej vody. Lepšie sa šúpu.

  2. 2

    Omáčka je jednoduchá. Najprv si na veľmi jemne nakrájajte cibuľu a nasekajte petržlenovú vňať. Dajte to do misky, kde pridajte aj ostatné ingrediencie. Dobre, ale dobre vymiešajte. Musí vás ruka bolieť. Alebo mixér vzdychať od námahy.

  3. 3

    Vajcia ošúpte a poukladajte do inej misky a zalejte omáčkou. Dajte tak na hodinu, dve do chladničky.

Diskusia k receptu

zemo
Ježišu kriste, a to furt funguje... Uvar si, ale bez reklamy na dámsky kabát esmara, bŕŕŕŕ´.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha